Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Mogens Jensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, at akvakulturbrug potentielt kan blive omfattet af eventuel fremtidig dyrevelfærdskontrol

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 80, Spørgsmål 22
Anerkender ministeren, at akvakulturbrug potentielt kan blive omfattet af eventuel fremtidig dyrevelfærdskontrol?

Svar fra mandag den 6. januar 2020
Der udføres på nuværende tidspunkt ikke ordinær dyrevelfærdskontrol med akvakulturbrug, da der ikke er specifikke dyrevelfærdsregler på området. Fisk m.v. er omfattet og beskyttet af de generelle dyrevelfærdsbestemmelser, herunder bestemmelserne i lovforslagets §§ 2 og 3 (den gældende dyreværnslovs §§ 1 og 2).

Såfremt der på et senere tidspunkt kommer ny viden eller forskning, som giver anledning til fastsættelse af specifikke dyrevelfærdsregler for opdræt af fisk m.v. og dermed grundlag for en ordinær dyrevelfærdskontrol i akvakulturbrug, vil der også kunne udføres ordinær dyrevelfærdskontrol i disse virksomheder.

Det er ikke nødvendigt med en bestemmelse i loven om betaling for kontrol i akvakulturbrug for at kunne udføre dyrevelfærdskontrol med akvakulturbrug. Hvis der i fremtiden indføres ordinær dyrevelfærdskontrol med akvakulturbrug, vil hjemlen til opkrævning af betaling kunne fastsættes ved tekstanmærkning til Finansloven, som dette også på nuværende tidspunkt er tilfældet med den øvrige dyrevelfærdskontrol, indtil dyrevelfærdsloven træder i kraft.

Mogens Jensen / Hanne Larsen
0:000:00