Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Mogens Jensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, om teknisk bistand til ændringsforslag, der sikrer, at ministeren kan fastsætte regler om uddannelseskrav

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 80, Spørgsmål 35
Vil ministeren yde teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag, der sikrer, at ministeren kan fastsætte regler om uddannelseskrav i forhold til dyrevelfærd for personer, som er tilknyttet landbrugsmæssigt hold af dyr uden at være ansvarlige for driften, men som håndterer dyr eller yder rådgivning om hold af dyr, jf. § 21?

Svar fra torsdag den 9. januar 2020
Som ønsket v edlægges udkast til et ændringsforslag med det anmodede indhold.

Det blev med V eterinærforlig III (2018-2021) af 1 3. december 2017 aftalt, at det gældende uddannelseskrav v edrørende dy revelfærd til andre personer end den v irksomhedsansvarlige, som er beskæftiget med landbrugsmæssigt hold af pelsdyr, ikke længere skulle v ære gældende. Det v il der ikke bliv e ændret på med lovforslaget, og på den baggrund er den nuv ærende bemyndigelse til at fastsætte regler om uddannelseskrav vedrørende dyrevelfærd til andre personer end den besætningsansvarlige, og som er beskæftiget med landbrugsmæssigt hold af pelsdy r, ikke længere relevant.

Den gældende dy reværnslov indeholder ikke en bestemmelse om uddannelseskrav til personer, som er tilkny ttet landbrugsbesætninger, hvor der f.eks. holdes svin, kv æg, fjerkræ osv., uden at v ære den ansv arlige for besætningen. Der v il på linje med aftalen i v eterinærforliget v edrørende bortfald af uddannelseskrav i forbindelse med landbrugsmæssigt hold af pelsdyr heller ikke skulle fastsættes sådanne krav for landbrugsmæssigt hold af andre dy rearter. Der ses derfor ikke at v ære behov for at indføre en sådan bemy ndigelse i forbindelse med dette lovforslag.

Det skal understreges, at den besætningsansvarlige har et ansvar for at sikre, at medhjælpere er instrueret, så de har den fornødne kompetence til at udføre deres arbejde – også i forhold til dy revelfærd.

Af ov ennævnte grunde kan jeg ikke støtte omhandlede ændringsforslag.

Mogens Jensen / Hanne Larsen
0:000:00