Peter Skaarup
 svarer 
Mattias Tesfaye

Peter Skaarup (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren vil kommentere artiklen »Ny regering: Saids faste arbejde gør, at han kan få lov til at blive i Danmark«, tvmidtvest, den 26. juni 2019? Er ministeren enig i, at der er blevet sendt et klart signal til chaufføren i artiklen om, at den danske udlændingepolitik er blevet lempet, og at midlertidigheden af ophold som flygtninge ikke længere gælder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 187, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere artiklen »Ny regering: Saids faste arbejde gør, at han kan få lov til at blive i Danmark«, tvmidtvest, den 26. juni 2019? Er ministeren enig i, at der er blevet sendt et klart signal til chaufføren i artiklen om, at den danske udlændingepolitik er blevet lempet, og at midlertidigheden af ophold som flygtninge ikke længere gælder?

Svar fra onsdag den 27. maj 2020
Om den foreslåede ordning kan jeg generelt oplyse, at der er tale om en mindre supplerende erhvervsordning, hvor udlændinge, som har arbejdet uafbrudt i to år i Danmark og været en gevinst for en virksomhed, kan søge om arbejdstilladelse med henblik på forsat beskæftigelse. Som det også er tilfældet i forhold til de øvrige erhvervsordninger, er det en betingelse, at løn- og ansættelsesvilkår er sædvanlige efter danske forhold. Det betyder bl.a., at der skal være tale om fuldtidsbeskæftigelse.

Ligesom ved de andre er erhvervsordninger, er der med den foreslående ordning, fokus på virksomhedernes behov for arbejdskraft – i dette tilfælde ved at give virksomhederne muligheden for at fastholde medarbejdere, der er investeret tid og ressourcer i oplæringen af.

Vi har i dag en lønbaseret erhvervsordning (beløbsordningen), vi har kvalifikationsbaserede erhvervsordninger (f.eks. positivlisten) og med dette forslag lægges der nu op til også at indføre en anciennitetsbaseret erhvervsordning, hvor udlændingen skal have været i et fast ansættelsesforhold hos samme arbejdsgiver i mindst 2 år.

Med forslaget ændres der ikke på reglerne for inddragelse af opholdstilladelse til flygtninge. Der er i øvrigt heller ikke noget nyt i, at udlændinge, der får inddraget deres opholdstilladelse, har mulighed for at blive i Danmark, hvis de har et arbej27. maj 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 8339 1267122 de, der er omfattet af en af vores erhvervsordninger (f.eks. beløbsordningen eller positivlisten).

Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side
0:000:00