Marie Krarup
 svarer 
Mattias Tesfaye

Marie Krarup (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er enig i, at lovforslaget giver mulighed for at ændre status fra flygtning til indvandrer, og dermed ændre det midlertidige ophold for flygtninge til et reelt permanent ophold

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 187, Spørgsmål 2
Er ministeren enig i, at lovforslaget giver mulighed for at ændre status fra flygtning til indvandrer, og dermed ændre det midlertidige ophold for flygtninge til et reelt permanent ophold?

Svar fra onsdag den 27. maj 2020
Med forslaget lægges der op til en erhvervsordning, hvor udlændingen skal have været i et fast ansættelsesforhold hos den samme arbejdsgiver i mindst 2 år.

Ligesom det er tilfældet i forhold til de øvrige erhvervsordninger, er der med den foreslående ordning, fokus på virksomhedernes behov for arbejdskraft – i dette tilfælde ved at give virksomhederne muligheden for at fastholde medarbejdere, der er investeret tid og ressourcer i at oplære. Vi har i dag en lønbaseret erhvervsordning (beløbsordningen), vi har kvalifikationsbaserede erhvervsordninger (f.eks. positivlisten), og med lovforslaget lægges der nu også op til en anciennitetsbaseret erhvervsordning.

Med forslaget ændres der ikke på reglerne for inddragelse af opholdstilladelse til flygtninge. Og der er i øvrigt heller ikke noget nyt i, at udlændinge, der får inddraget deres opholdstilladelse, har mulighed for at blive i Danmark, hvis de har et arbejde, der er omfattet af en af erhvervsordningerne. 27. maj 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 8464 1268246 Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side 1/
0:000:00