Marie Krarup
 svarer 
Mattias Tesfaye

DF: Er man velintegreret, hvis man har et arbejde på det danske arbejdsmarked?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 187, Spørgsmål 6

Mener ministeren, at man er velintegreret og har danske værdier, hvis man har fået foden ind på det danske arbejdsmarked?

Svar fra torsdag den 28. maj 2020
Tesfaye: At blive en del af en dansk arbejdsplads er en af hovedvejene til at blive godt integreret i samfundet

Der er ingen tvivl om, at den bedste vej til at blive integreret i Danmark i regeringens optik er ved at have et job – det gælder både for nyankomne flygtninge og for dem, der har været her i længere tid.

De danske arbejdspladser udgør rammen om et af de væsentligste sociale fællesskaber i det danske samfund. Det er her, man møder danskerne og den danske arbejdskultur, og hvor man får talt dansk med sine kolleger. At blive en del af en dansk arbejdsplads er derfor en af hovedvejene til at blive godt integreret i samfundet.

Men integration handler ikke ene og alene om beskæftigelse. Integration er i bund og grund et spørgsmål om at vælge Danmark til med det sprog, det værdisæt og den kultur, vi har her i landet.

Mattias Tesfaye

0:000:00