Marcus Knuth
 svarer 
Mattias Tesfaye

Marcus Knuth (K) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er enig med ordføreren i, at et fåtal vil få fordel af forslaget? Hvis få har fordel af forslaget, er det så nødvendigt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 187, Spørgsmål 16
Ved 1. behandlingen af lovforslaget sagde socialdemokratiets ordfører, at en meget lille gruppe ville kunne udnytte den foreslåede ordning. Er ministeren enig med ordføreren i, at et fåtal vil få fordel af forslaget? Hvis få har fordel af forslaget, er det så nødvendigt?

Svar fra fredag den 29. maj 2020
Hensigten med lovforslaget er at give danske virksomheder mulighed for at fastholde værdsatte medarbejdere, som der er investeret tid og ressourcer i at oplære.

Det er ikke muligt at lave et skøn over, hvor mange udlændinge som fremadrettet vil gøre brug af den foreslående arbejdsmarkedstilknytningsordning.

Den nye opholdsordning minder om den tidligere bestemmelse i Udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 11, om arbejdsmarkedstilknytning, som blev afskaffet med virkning fra den 1. juli 2018.

Den tidligere bestemmelse betød, at en udlænding, der havde haft opholdstilladelse i Danmark, men som havde fået inddraget eller nægtet forlænget denne, i visse tilfælde kunne få en ny opholdstilladelse, hvis udlændingen var i et fast ansættelsesforhold af længere varighed (normalt mindst 2 år) eller gennem længere tid havde drevet selvstændig erhvervsvirksomhed (normalt gennem mindst 2 år).

Der blev i perioden fra 2011 til 2018 meddelt under 10 opholdstilladelser om året efter den tidligere bestemmelse, jf. tabel 1. Ingen af disse personer havde tidligere opholdsgrundlag som flygtning. 29. maj 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 8621 1270245 Tabel 1 Antal tilladelser til personer med arbejdsmarkedstilknytning Nationalitet 3 Anm.: Generelt bemærkes, at de statistiske oplysninger er behæftet med usikkerhed, da udlændingesystemerne er opbygget som journaliseringsog sagsstyringssystemer og ikke som egentlige statistiksystemer. Endvidere bemærkes, at der er tale om antal tilladelser og ikke personer. Det betyder, at den samme person kan indgå flere gange over tid i forbindelse med en ny opholdstilladelse.

Kilde: Styrelsen for International Rekruttering og Integration Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side
0:000:00