Jacob Jensen
 svarer 
Lea Wermelin

Jacob Jensen (V) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvortil udledningen af næringsstoffer fra dambrug på land sker

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 55, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, hvortil udledningen af næringsstoffer fra dambrug på land sker, herunder om udledningen er til det kystnære havmiljø og hvilken betydning det i så fald forventes at få for indfrielsen af målene i vandområdeplanerne, at regeringen med forslaget vil satse på dambrug på land?

Svar fra mandag den 9. november 2020
Udledninger fra dambrug på land v il efter rensning og efterfølgende transport via v andløb, søer eller rørledninger ende i ky stvandene (det ky stnære v andmiljø) svarende til andet spildevand. Den afgørende forskel mellem havbrug og fiskeopdræt på land er, at de landbaserede anlæg har muligheder for at anv ende, optimere og v idereudvikle teknologier til bortrensning af næringsstoffer og organisk materiale samt til udledningsovervågning og –kontrol.

Disse teknologiske løsninger kan ikke implementeres ved havbrug, da udledningerne sker direkte i hav et.

Der er ikke på nuv ærende tidspunkt taget stilling til hv ordan evt. udledninger fra kommende dambrug på land skal håndteres i de kommende v andområdeplaner.

Lea Wermelin / w ww.mf vm.dk
0:000:00