Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Rasmus Prehn

EL: Hvad skal man have i stedet for Det Økologiske Fødevareråd?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 58, Spørgsmål 2

Hvilke overvejelser har ministeren om, hvad man skal have i stedet for Det Økologiske Fødevareråd, når det nedlægges eller nedprioriteres? Vil ministeren nedsætte nogle målrettede udvalg eller råd for hver af målsætningerne om henholdsvis at fordoble det økologiske areal, fordoble eksporten og fordoble hjemmemarkedet, så man som minimum når målene i 2030? Hvordan vil ministeren styrke den gode rådgivning om, hvordan vi politisk prioriterer økologien?

Svar fra mandag den 2. november 2020
Prehn: Vi vil etablere flere rådgivende udvalg på økologiområdet, som skal erstatte Det Økologiske Fødevareråd

Hensigten med ændringen af bestemmelsen om Det Økologiske Fødevareråd er beskrevet i bemærkningerne til § 1, nr. 3 i forslag til lov om ændring af økologiloven. Hensigten er at etablere rådgivende udvalg eller arbejdsgrupper på økologiområdet, som understøtter drøftelser i forhold til videreudvikling af den økologiske sektor dels i et overordnet perspektiv, dels mere detaljerede og målrettede drøftelser, hvor der kan være behov for en specialfaglig repræsentation i forhold til de enkelte emner. Emnerne kan variere alt efter udviklingen på økologiområdet. Eksempelvis kan der nedsættes et udvalg om det overordnede perspektiv. Udvalg eller arbejdsgrupper kan også nedsættes for at rådgive vedrørende mere specifikke emner såsom at skaffe næringsstoffer til økologien eller for eksempel øget forbrug af økologiske fødevarer eller fremme af afsætning og eksport.

For at sikre den bedste rådgivning om økologi vil repræsentanter fra hele den økologiske værdikæde blive tilbudt deltagelse i udvalg og arbejdsgrupper efterhånden, som det bliver relevant inden for de enkelte emner. Det er i øvrigt hensigten løbende af drøfte med interessenterne på området, hvordan rådgivningen af ministeren bedst muligt tilrettelægges.

0:000:00