Usikkerhed om energiforskning

NOTE: Dansk forskning i energiteknologi må vente til efteråret med at få en afklaring på løftet om flere forskningsmidler.
Uffe Laursen

Intentionen om at afsætte 1 mia. kr. er meget positiv, men vi er bekymret over, at man udskyder prioriteringen af midlerne.

Anders Stouge
Direktør, Energi Industrien
Der skal konkrete forskningsmidler på bordet, hvis dansk energiteknologisk forskning skal være med til at løse de energi- og miljømæssige samfundsproblemer, som vi står over for - både i Danmark og globalt set.

Derfor er brancheforeningen Energi Industrien under Dansk Industri bekymret over, at politikerne i sidste uges energiaftale ikke afsatte et konkret tal på de ellers store ambitioner, politikerne har på energiforskningens vegne. Det skriver Børsen mandag.

Regeringen har lovet at fordoble midlerne til forskning og udvikling i energiteknologi fra ca. 500 mio.kr. i 2007 til 1 mia. kr. i 2010. Især flere midler til demonstrationsprojekter har været efterspurgt i energibranchen, og sidste år blev der vedtaget et nyt program (EUDP), der ligeledes skulle fordoble midlerne til demonstrations- og udviklingsprojekter.

"Intentionen om at afsætte 1 mia. kr. er meget positiv, men vi er bekymret over, at man udskyder prioriteringen af midlerne," siger Anders Stouge, direktør i Energi Industrien til Børsen. Han mener, at den manglende konkrete udmøntning skaber usikkerhed om løfternes indfrielse.   

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00