Milliarder til nye laboratorier er nu fordelt

DOKUMENTATION: Videnskabsministeriet har nu fordelt puljen på 6 milliarder kroner til nye laboratorier på universiteterne. Se her, hvordan pengene bliver fordelt.
Bestyrelsesformændene for de fem universiteter flankerer her videnskabsminister Helge Sander (V)ved underskrivelsen af aftalerne.
Bestyrelsesformændene for de fem universiteter flankerer her videnskabsminister Helge Sander (V)ved underskrivelsen af aftalerne. Foto: Videnskabsministeriet
Jørgen Skadhede
Fakta
 Sådan fordeles pengene

Københavns Universitet: 2,5 mia. kr.

Aarhus Universitet: 1,4 mia. kr.

Syddansk Universitet: 622 mio. kr.

DTU: Cirka 600 mio. kr.*

Aalborg Universitet: 469 mio. kr.

RUC: 145 mio. kr.

* Aftalen med DTU er ikke endeligt indgået.


Kilde: Videnskabsministeriet

Puljen til nye laboratorier var med 6 milliarder kroner den største enkeltpost i efterårets forlig om globaliseringsmidlerne.

Og nu er milliarderne blevet fordelt til projekter på de enkelte universiteter. Videnskabsminister Helge Sander (V) har underskrevet aftaler med de første fem universiteter.

"Med aftalerne på plads kan vi nu for alvor begynde arbejdet med at bringe laboratorierne på Danmarks universiteter op til international standard. Det er nødvendigt for, at vi kan tiltrække og fastholde de bedste forskere i verden," siger videnskabsminister Helge Sander (V).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00