Håndskrevne eksaminer bliver

EKSAMENSFORM: De studerende på landets universiteter må fortsat leve med håndskrevne eksaminer. Ærgerligt, lyder det både fra videnskabsministeren og de studerende.
Tyson W. Lyall

Faktisk er mange gymnasier længere fremme end universiteterne på dette område, og mange bliver skuffede, når de oplever standarden på universiteterne.

Mikkel Zeuthen
Formanden for Danske Studerendes Fællesråd

Håbløst gammeldags. Sådan kalder videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) brugen af håndskrevne eksaminer på landets universiteter.

Ministeren mener, ligesom sin forgænger Helge Sander (V), at blyanter og gennemslagspapir hører en fjern fortid til. De to politikere må dog for fremtiden fortsat finde sig i eksamensformen, skriver Jyllands-Posten.

Problemer med sikkerheden
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen må erkende, at det heller ikke i den nærmeste fremtid lykkes at indføre en garanti for digitale eksaminer på universiteterne. I en rapport fra Universitets-og Bygningsstyrelsen om universiteternes brug af it anbefales det nemlig, at ministeren ikke giver de studerende retskrav på digitale eksaminer.

Årsagen er, at der stadig er for store sikkerhedsmæssige problemer til, at man kan sikre, at de studerende ikke snyder.

Skal undgå snyd
Ministeren lægger ikke skjul på sin skuffelse, men pointerer samtidig, at det først og fremmest gælder om at kunne værne sig imod eksamenssnyd på universiteterne:

"Det er håbløst gammeldags, at der stadig bliver brugt gennemslagspapir til eksamen, men vi er nødt til finde den rette balance, så vi er sikre på, at de studerende ikke kan snyde til eksamen," siger Charlotte Sahl-Madsen til Jyllands-Posten.  

Skuffelse hos de studerende
Hos de studerende udtrykker man stor skuffelse over den seneste udmelding fra videnskabsministeren. Formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Mikkel Zeuthen, mener ligefrem, at universiteterne halter efter gymnasierne på området:

"Det lyder som et tilbageskridt i forhold til de meldinger, som vi hørte sidste år. Det er ikke acceptabelt, at man fortsat skal skrive i hånden på det, der skulle være landets højeste niveau. Faktisk er mange gymnasier længere fremme end universiteterne på dette område, og mange bliver skuffede, når de oplever standarden på universiteterne," siger Mikkel Zeuthen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00