AU-analyse lægger op til decentralisering

BAKGEAR: Ekspertgruppe på Aarhus Universitet anbefaler decentralisering af magt og ressourcer. Rektor Brian Bech Nielsen vil spille ud med løsninger efter sommerferien.
Rektor Brian Bech Nielsen på Aarhus Universitet vil sætte sig ind i detaljerne i analyser af universitetets organisatoriske problemer, inden han efter sommerferien er klar til at spille ud med løsningsforslag.
Rektor Brian Bech Nielsen på Aarhus Universitet vil sætte sig ind i detaljerne i analyser af universitetets organisatoriske problemer, inden han efter sommerferien er klar til at spille ud med løsningsforslag.Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation
Mads Bang

Rapporten afdækker en række problemstillinger, som vi skal forholde os til. Det er et meget omfattende og grundigt arbejde, som ekspertgruppen har leveret, og det ser jeg nu frem til at studere i detaljer.

Brian Bech Nielsen
Rektor, Aarhus Universitet
Decentralisering og inddragelse skal rette op på de problemer, der de seneste år har ført til kritik af ledelsen og den nye organisering af Aarhus Universitet. I hvert fald, hvis det er op til den ekspertgruppe, universitetsledelsen har nedsat til at undersøge problemerne.

Aarhus Universitet kæmper med en række problemer, der trækker spor til universitetsreformen, og  dårlig økonomi har ført til afskedigelser på universitetet. Samtidig har især omlægninger af administrationen og en faglig udviklingsproces på universitetet presset medarbejderne og ført til en særdeles kritisk arbejdspladsvurdering fra medarbejderne.

Ledelsen på Aarhus Universitet besluttede derfor i vinter at nedsætte ekspertgruppen, som skulle analysere problemerne på universitetet. Nu ligger ekspertgruppens vurderinger klar.

Torben M. Andersen, professor i økonomi og tidligere overvismand, har stået i spidsen for ekspertrgruppen, der konkluderer, at der er en række reelle problemer, som kræver handling fra universitetsledelsens side.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00