Dansk støtte til dårligt stillede studerende halter

RAPPORT: Danmark kan blive bedre til at støtte dårligt stillede studerende, som ønsker at tage en del af deres uddannelse i udlandet. Det konkluderer en ny rapport fra EU-Kommissionen.
En ny rapport fra EU-Kommissionen viser, at Danmark klarer sig relativt dårligere end andre lande, når det kommer til at yde støtte til studerende med en svag social eller økonomisk baggrund.
En ny rapport fra EU-Kommissionen viser, at Danmark klarer sig relativt dårligere end andre lande, når det kommer til at yde støtte til studerende med en svag social eller økonomisk baggrund.
Jesper Birch

Lande som Belgien, Tyskland, Italien og Østrig er bedre end Danmark til at støtte dårligt stillede studerende, som gerne vil tage en del af deres uddannelse i udlandet.

Det konkluderer en ny rapport fra EU-Kommissionen, som i samarbejde med en række eksperter og Eurydice-netværket, har kortlagt hvor godt de enkelte medlemslande støtter og motiverer unge, når de tager på studie- eller praktikophold i udlandet.

Støtte til dårligt stillede studerende er en af i alt fem faktorer, rapporten vurderer landene ud fra.   

Dokumentation

Baggrund

Rapporten omfatter alle 28 EU-medlemslande samt Island, Norge, Liechtenstein og Tyrkiet. Den er udarbejdet af EU-Kommissionen i samarbejde med en rådgivende gruppe af eksperter fra medlemslandene og Eurydice-netværket. Eurydice er et netværk af nationale enheder, som koordineres af det europæiske Forvaltningsorgan for Undervisning og Kultur (EACEA), der informerer om og analyserer de europæiske undervisningssystemer og -politikker.

Rapporten rangerer landenes offentlige støtteordninger i forhold til at fremme egne studerende studie- og praktikophold i udlandet. Rapporten konkluderer overordnet, at de bedste støtteordninger findes i Tyskland, Belgien, Spanien, Frankrig og Italien. 

Rapporten er EU-Kommissionens første reaktion på medlemslandenes ønske om at fjerne hindringerne for studie- og praktikophold i udlandet som led i en bredere indsats for at hjælpe unge med at få de kvalifikationer og erfaringer, de behøver for at øge deres beskæftigelsesegnethed.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00