Om  
Vibeke Andersen

EU-projekt med SDU-forskere modtager 100 millioner kroner

Med en bevilling på 100 millioner kroner fra EU i ryggen skal akademikere og industrielle partnere fra ni lande arbejde sammen om at udvikle nye behandlinger til kroniske inflammatoriske sygdomme. Fra Danmark deltager forskere fra SDU.

Ida Routhe

Forskere fra Institut for Molekylær Medicin på SDU deltager i projektet SYSCID, der netop har modtaget en bevilling på 100 millioner kroner fra EU. Det skriver SDU i en pressemeddelelse.

Det langsigtede mål med SYSCID er at udvikle nye behandlingsmetoder, der vil behandle kroniske inflammatoriske sygdommene i modsætning til mange behandlinger i dag, som hovedsagelig lindrer symptomerne.

"Vores vision er at udvikle biomarkører, der kan forudsige sygdommens forløb og forudsige resultatet af behandlingen for den enkelte patient. Med de mange nye målrettede behandlinger, der løbende kommer til markedet, har vi brug for biomarkører, der kan guide valget af den rette behandling," udtaler Vibeke Andersen, klinisk professor i cancer- og inflammationsforskning på SDU, i pressemeddelelsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00