Filosofistuderende: Minoriteter er ikke sagesløse ofre for hvide heteroseksuelle

DEBAT: Tommy Petersen fremstiller hvide heteroseksuelle som en magtliderlig gruppe, der nødigt vil dele magten med andre. Han skyder forbi målet, fordi retten til at sidde på magt intet har at gøre med seksualitet eller hudfarve, skriver Lars Boje Sønderby Jensen.

Af Lars Boje Sønderby Jensen 
Bachelor i filosofi og retorik, kandidatstuderende på filosofi, Københavns Universitet

Jeg er en hvid, heteroseksuel mand. Jeg synes ikke, at krænkelseskulturen er et problem, fordi hvide heteroseksuelle angivelig mister magt, som Tommy Petersen hævder i Altinget 19. januar.

Tommy Petersen ‘framer’ hvide heteroseksuelle som en magtliderlig gruppe, der nødigt vil dele magten med andre. Han skyder forbi målet, fordi retten til at sidde på magt intet har at gøre med seksualitet eller hudfarve. Magtpositioner bør tildeles de mennesker, der besidder mest visdom og kompetence til at lede Danmark.

Skulle LGBT-personer have magtpositioner på grund af deres seksualitet? Vi skal indsætte mennesker i magtpositioner, der er i stand til at lede til gavn for de mange.

Derfor synes jeg, at det er for slapt at besvare vores kritik af krænkelseskulturen ved at appellere til, at vi har en fiktiv frygt for at miste magt. Det er for nemt at skyde andre usympatiske motiver i skoene og optegne en negativ stereotyp af hvide heteroseksuelle mennesker.

Måske har vores frustration at gøre med, at de evigt krænkede udviser dårlig karakter og udstikker en skadelig retning for vores samfund?

Sund fornuft under angreb
Ifølge Tommy Petersen er den stigende krænkelseskultur bare en påstand. Men når en lektor i biologi ikke kan tale om køn defineret som han og hun, så er det ikke bare en påstand, så er videnskab og sund fornuft under angreb.

Skal fysikere kritiseres for deres manglende hensyntagen til, at mange i dag udfordrer vores traditionelle opfattelse af, at jorden er rund, såkaldte ‘Flat Earth Society’? Nej, og på samme måde skal biologer kun forholde sig til videnskabelige kendsgerninger. 

Når man ikke kan udklæde sig som cowboy, indianer eller ‘ghetto’ på en rustur, så er det ikke bare en påstand, nej, så er det harmløs sjov, der bliver taget fra os.

Når man ikke kan synge ”Den danske sang er en ung, blond pige” på CBS, så er det ikke bare en påstand, så er det en uskyldig sangtradition, der bliver kvalt.

Minoriteter er immune for kritik
Vi bliver fortalt, at vi skal pakke vores fornuft væk, vores sjov væk og vores traditioner væk. Men det er vi nogen, der ikke vil. Vi er trætte af, at ”krænkede” følelser skal have lov til at diktere.

Vi har glemt ideen om majoritetsrettigheder. Majoriteten skal også have lov til at være her. Danskere har lov til at være danskere i deres eget land, og her har vi lov til at synge om blonde piger, metaforisk eller ej. Og hvis ikke vi kan værne om vores eget, så vil vi forsvinde. Langsomt, men sikkert.

Tommy har ret i, at lektoren i biologi og CBS ikke er sagesløse. Men han overser, hvilke konsekvenser det har at modsætte sig de politisk korrekte. Lektoren og CBS ved, at de vil blive mødt med en shitstorm af fobianklager, hvis de modsætter sig. Det er heldigvis ved at vende, men der er stadig mange, der ikke tør eller kan stå imod presset af at blive hængt ud på baggrund af falske anklager. Så er det nemmere bare at undskylde og bøje sig.

Tag for eksempel bankrådsformanden i Spar Nord, der gik af i 2014 efter tomme anklager om homofobi, fordi han havde udtrykt skepsis over for navneændringen af Rådhuspladsen 75-77 til “Regnbuepladsen”. Hvorfor skulle manden aftræde sin stilling? Han havde ikke en irrationel frygt for homoseksuelle. Han ønskede bare ikke, at navnet på den attraktive adresse skulle ændres. Det skal man ikke have en fobi for at fastholde.

Sådan er der mange eksempler på mennesker, der bliver uretfærdigt straffet for at træde minoriteterne over tæerne.  

Derfor er minoriteterne heller ikke sagesløse. De har status som ofre, der gør dem immune for kritik. De har ordherredømmet i form af anklager, der fortsat har stor medvind. Derved er de i stand til at mobilisere et stort offentligt pres på dem, som ikke underkaster sig deres agenda.

På den måde er minoriteterne også ret privilegerede, Tommy Petersen.

Forrige artikel Sundhedsdekaner til regeringen: Glem nu ikke forskning Sundhedsdekaner til regeringen: Glem nu ikke forskning Næste artikel Forskningsaktører: Rådgivning fra forskere skal være politisk uafhængig Forskningsaktører: Rådgivning fra forskere skal være politisk uafhængig