Innovationsfonden: Forskningsfradrag gavner mest C25-indeksets kæmper

FORSKNING: Regeringen har indført et fradrag for forskning og innovation, som Socialdemokratiet lægger op til hæve til 130 procent. Men ordningen er en "gavebod" for de helt store virksomheder og "nytteløst" for de små og start-ups, siger direktør i Innovationsfonden, som opfordrer til at hente inspiration i en britisk ordning.  

Direktør i Innovationsfonden Peter Høngaard Andersen vil have politikerne til at hente inspiration i Storbritannien og indføre en "R&D skattekredit", istedet for kun at fokusere på fradrag for forskning i virksomhederne. 
Direktør i Innovationsfonden Peter Høngaard Andersen vil have politikerne til at hente inspiration i Storbritannien og indføre en "R&D skattekredit", istedet for kun at fokusere på fradrag for forskning i virksomhederne. Foto: Scanpix Ritzau/ Esben Salling
Toke Gade Crone Kristiansen

Regeringen vedtog i december en gradvis forhøjelse af forskningsfradraget til 110 procent frem mod 2026. Den topper Socialdemokratiet, som ønsker et fradrag på helt op til 130 procent. 

Men det er problematisk at skrue ordningerne sammen på den måde, hvis ikke man kun skal komme de helt store virksomheder til gode, mener direktøren for Innovationsfonden.

”Det er en gavebod for C25-indeksets virksomheder, men det er nytteløst, hvis man vil tilgodese vækstlaget, for de får ikke noget ud af sådan en ordning,” siger direktør for Innovationsfonden Peter Høngaard Andersen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00