Debat

Genlæs debatten om ph.d.-satsningen

DEBAT: Den seneste tid har forskningsdebatten sat fokus på ph.d.-satsningen. Læs eller genlæs alle indlæggene her.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Den seneste tid har et skarpt panel på ni debattører diskuteret ph.d.-satsningen. Mød debatpanelet, og læs eller genlæs alle indlæggene her.

DEA: Ph.d.-satsning uden effekt – hvad nu?

DEBAT: Det er lykkedes at løfte antallet af ph.d.’er, men kun 30 procent ender i det private. Hvis løftet skal have fuld effekt, skal flere ud i det private erhvervsliv og bidrage til den virksomhedsnære innovation. Det skriver Martin Junge, forskningschef i DEA.

Bragt 24. marts - læs indlægget her

Fakta
Forskningsdebatten på Altinget: forskning har til formål at fokusere og styrke den forskningspolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: forskning derfor forskere, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for forskningsområdet.

Forskningsdebatten har den seneste tid diskuteret ph.d.-satsningen.
Danmark har i snart ti år satset markant på at uddanne flere ph.d.er og den målsætning er til fulde opfyldt. Men har satsningen virket efter hensigten og bør ph.d.-satsningen justeres? 

Altinget har bedt en række forskere og organisationer vurdere, om ph.d.-satsningen har været en succes. Læs eller genlæs alle debatindlæggene her.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]



-----------------

Prodekaner: Ph.d.-uddannelse betaler sig

DEBAT: Ph.d.-uddannelsen skal ses som en nødvendig investering for dansk forskning og give dansk vidensniveau det vigtige løft, hvis vi skal klare os i en global kontekst. Det skriver Lise Wogensen og Ole Steen Nielsen, prodekaner for hhv. talentudvikling og forskning ved det sundhedsvidenskabelige fakultet, Health, Aarhus Universitet.

Bragt 9. april - læs indlægget her

-----------------

Pharmadanmark: Ph.d.-graden skal give kompetencer til arbejdsmarkedet

DEBAT: Arbejdsmarkedet har brug for mange dygtige ph.d.er, og derfor er det vigtigt, at deres kompetencer tilsvarer de typer af jobs, som ph.d.erne ender ud i. Det skriver Nicolaj Strøyer Christophersen, medlem af Pharmadanmarks hovedbestyrelse.

Bragt 14. april - læs indlægget her

------------------

Forskningschef: Vi har brug for øget ph.d. kvalitet

DEBAT: Hvis lægemiddelindustriens forventninger skal imødekommes, skal der mere fokus på ph.d.-studerendes forskningsfaglige kompetencer og samarbejdsevner. Det skriver Thomas Kongstad Petersen, Executive Director Skin Research, LEO Pharma, formand for Erhvervsforskerudvalget under Innovationsfonden og formand for NEXT.

Bragt 21. april - læs indlægget her

-------------------

Dekan: Fortsæt med at tænke fremsynet på ph.d.-området

DEBAT: Danmark har endnu ikke knækket koden til at få flere ph.d.er ud i den private sektor. Løsningen er ikke at sænke ambitionsniveauet, men at styrke samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv. Det skriver Johnny Laursen, konstitueret dekan, Arts, Aarhus Universitet, og formand for Danske Universiteters ph.d.-arbejdsgruppe.

Bragt 28. april - læs indlægget her

-------------------

Ph.d.-studerende: Forskningsmiljøet afgørende for kvaliteten

DEBAT: Den vigtigste faktor for ph.d.-uddannelsens kvalitet er gode forskningsmiljøer. God finansiering og bedre karrieremuligheder for unge forskere på universitetet vil i sidste ende styrke ph.d.-uddannelsen. Det skriver Christoffer Knak Goth, ph.d.-studerende på SUND.

Bragt 5. maj - læs indlægget her

-------------------

DTU-dekan: Ph.d. er ikke kun uddannelse

DEBAT: Et ph.d.-forløb skal sammenlignes med det at ansætte en ung kandidat i en stilling – der er selvfølgelig oplæring, men også konkret opgaveløsning for det danske samfund, skriver Martin P. Bendsøe, dekan på DTU.

Bragt 12. maj - læs indlægget her

-------------------

Pharmadanmark: Mere tid til kerneopgaven i ph.d.-uddannelsen

DEBAT: Man bør i højere grad end i dag benytte sig af længerevarende ph.d.-forløb. Det vil give bedre mulighed for at fordybe sig i forskning og skabe innovative resultater, skriver hovedbestyrelsesmedlem i Pharmadanmark René Holm.

Bragt 29. maj - læs indlægget her

-------------------

DEA: Forskning i verdensklasse kræver en kulturændring

DEBAT: Kan Danmark konkurrere med de store internationale universiteter, når det kommer til ph.d.-området? Hos DEA mener vi, at der bør kigges på såvel kultur som på transferbudgettet, skriver forskningschef i DEA, Martin Junge.

Bragt 29. maj - læs indlægget her

--------------------

Prodekaner: Danske ph.d.er har plads i superligaen

DEBAT: Dansk klinisk og biomedicinsk forskning er i top og giver os en førerposition i et internationalt perspektiv. Det kan vi ikke mindst takke vores ph.d.er for, skriver Lise Wogensen Bach og Ole Steen Nielsen, prodekaner fra Aarhus Universitet.

Bragt 5. juni - læs indlægget her

--------------------

Forskningschef: Flere ErhvervsPhD'er skal styrke innovationen

DEBAT: Skal vi i Danmark imødegå udfordringerne på innovation, må vi uddanne flere ErhvervsPhD'er og lave en forsøgsordning med en 4-årig erhvervsforskeruddannelse, skriver Thomas Kongstad Petersen, Executive Director i LEO Pharma, formand for Erhvervsforskerudvalget under Innovationsfonden og formand for NEXT.

Bragt 17. juni - læs indlægget her

--------------------

DTU-dekan: 4-årige phd-forløb er ikke altid bedre

DEBAT: Et 4-årigt phd-forløb kan give flere publikationer, men ikke nødvendigvis bedre forskning. Det vil desuden kræve ekstra finansiering og forlænge phd’ernes udsigt til fastansættelse, skriver Martin P. Bendsøe, dekan på DTU.

Bragt 24. juni - læs indlægget her

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00