IDA lancerer oplæg til innovationsreform

GODE RÅD: Politikerne forhandler videre om en reform af forskningsrådssystemet. Nu lancerer ingeniørforeningen IDA en stribe forslag til forenklinger.
Formand for ingeniørernes fagforening IDA, Frida Frost, slår til lyd for en række forenklinger af innovationssystemet, mens politikerne forhandler videre om en reform.
Formand for ingeniørernes fagforening IDA, Frida Frost, slår til lyd for en række forenklinger af innovationssystemet, mens politikerne forhandler videre om en reform. Foto: Steen Brogaard/IDA
Mads Bang

Højteknologifonden har en dokumenteret indvirkning på vækst og job. Derfor vil det være helt håbløst at pille ved den.

Frida Frost
Formand, IDA
Mens politikerne igen tirsdag forhandler videre om en reform af forskningsrådene, kommer ingeniørforeningen IDA nu med en række konkrete forslag til forenklinger.

Forslagene fra ingeniørerne går især på at gøre det lettere at finde vej i de mange forskellige ordninger. Ingeniørforeningen peger blandt andet på, at virksomheder og andre ansøgere ikke længere selv skal stå med alt papirarbejdet, når de søger.

"Arbejdsbyrden ved ansøgningsrunder skal i højere grad end i dag lægges fra virksomhederne og over på et overordnet sekretariat, som placeres i Uddannelsesministeriet. Virksomhederne skal ikke bruge tid på at søge alle mulige puljer med forskellige frister og kriterier," siger Frida Frost, formand for IDA, i en pressemeddelelse.

Hun mener, at det i dag er et stort problem, at virksomheder giver op i mængden af puljer og ordninger.

Dokumentation

Hvilke ordninger vil IDA inddrage:
Følgende projektordninger bør overvejes at lægges sammen – eller kordineres bedre – i en samlet innovationspulje (se note): 

Ordning

Offentlige midler i 2013 i mio. kr.

Uddannelsesministeriets konto til udvikling af kompetencer og teknologi m.v. (Innovationskonsortier, videnkuponer, åbne midler)

176,3 (1)

Det Strategiske Forskningsråds projektmidler

783,2 (1)

Fødevareministeriets pulje til udvikling og demonstration

266 (1)

Markedsmodningsfonden

128,2 (1)

Regionale vækstforas erhvervsfremmemidler

 

500 (1)(2)

I alt

1.853,7


Note:
(1): Ikke alle midler er projektmidler. Derfor kan ikke alle midlerne lægges i projektpuljen. Fx er nogle af midlerne i de regionale vækstfora og Det Strategiske Forskningsråd brugt til netværkssekretariater/centre og dermed ikke til konkrete udviklingsprojekter.Ovenstående beløb er således vejledende.
(2): År 2012.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00