Messerschmidt: "Jeg opfordrer til civil ulydighed mod universitetets tyranner"

DEBAT: Det er enhver frihedselskende students pligt at sabotere alle forsøg på at lade sig iføre mundkurv og spændetrøje fra tidsåndens nye tyranner, skriver DF’s Morten Messerschmidt efter indførelse af nye retningslinjer om krænkende adfærd på Københavns Universitet.

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af EU-Parlamentet og folketingskandidat

For at tækkes tidsånden har Københavns Universitet udsendt en fatwa, som fordømmer al tale og skrift, der kunne såre, fornærme eller krænke andre. I de nye retningslinjer opfordrer KU’s ledelse til lumpent angiveri. Stikkere kan anonymt indberette de suspekte personer, som ikke frivilligt lader sig afrette til at tale og tænke, som en lille håndfuld selvsikre og nævenyttige aktivister forlanger det.

Den slags skal standses i tide.

Jeg opfordrer derfor alle studerende til at slå et slag for frihed ved at udvise civil ulydighed. Det er enhver frihedselskende students pligt, for den frie tankes skyld, at sabotere alle forsøg på at lade sig iføre mundkurv og spændetrøje fra den politiske korrektheds hysteriske overdrev.

Et lille højtråbende venstreorienteret mindretal er ved at få held til at kopiere et fænomen, der i dag terroriserer de amerikanske og canadiske universiteter. De er på samme tid klynkende men aggressive;  sarte men ubehøvlede; hypokondere men hensynsløse; kuvøsebørn men flokdyr; antiautoritære men magtsyge. Og de skal ikke undervurderes, for efter piveriet kommer tyranniet, og i USA og Canada har de allerede taget et effektivt kvælertag på den frie debat.

Og de konfliktsky og skvattede undervisere og administratorer på universiteterne tør ikke sige fra. Tværtimod smisker de for de forkælede små tyranner. Også i Danmark.

”Det skulle nødigt hedde sig ude i den store verden, at vi er sådan nogle halvracister, der holder party og klæder os ud som mexicanere. Det ville ikke se godt ud,” siger institutleder Jørn Boisen, når han i sin fejhed forsvarer, at Det Juridiske Fakultet før de nye studerendes rustur slog fast, at det skulle sikres, at udklædningstemaerne ”lever op til fakultetets værdier om diversitet og ikkediskrimination.” Og at ”udklædningstemaer, der går på stereotyper omkring for eksempel etnicitet, seksualitet, religion med videre ikke anvendes.”

Altså ikke noget med sombrero og poncho; ikke noget med kineserhængeskæg. Ikke noget med at vælte fuld rundt på krykker eller i en kørestol. Og slet ikke noget med at sværte sig sort i ansigtet!

Men må man klæde sig ud som ko, hvis der er en hindu til stede? Må man spille en chokoladeskildpadde, hvis der nu er diabetikere? Og hvad med stribet fangedragt og en kugle om benet? Kriminelle er jo bare sociale ofre og klienter? Vil et togaparty være en hån imod grækerne og et pyjamasparty at gøre grin med mennesker, der lider af søvnløshed eller søvnapnø?

Det er ikke bare sjov. Danske borgere er nu på 13. år under politibeskyttelse, fordi tilhængerne af en fjern ørkenreligion mener, at deres profet blev krænket. 

I USA og Canada omfatter alle de ”sårbare” grupper, som der skal tages særlige hensyn til, kvinder, handicappede, sorte, hispanics, transkønnede, homoseksuelle, muslimer, veganere – ja, fortsæt selv listen.

Og prøv at sætte dem sammen i interessante kombinationer. Det er faktisk kun hvide, kristne, midaldrende mænd, som ikke er regnet for udsatte eller sårbare, de udgør tværtimod den herskende gruppe i de magthierarkier, som de nye tyranner på campus har opfundet i deres egne hoveder, og som de opdeler verden efter. (Det skal tilføjes, at heller ikke asiater er så heldige at blive regnet for en sårbar minoritet, for de får for høje karakterer.)

På amerikanske og canadiske universiteter har der udviklet sig en ren stikkerkultur, hvor studerende under dække af anonymitet kan angive en lærer, som de mener har krænket eller såret dem. Det har kostet uforsigtige og snakkesalige lærere deres karriere.

Nogle jurastuderende  har forlangt, at de ikke bliver præsenteret for udtrykket ”voldtægt” i en forelæsning, fordi det angiveligt kunne give dem en ubehagelig oplevelse. ”Psykisk vold,” klynker de, og forlanger ”safe spaces”, hvor  de kan blive friholdt for ”mikro-aggressioner” og andre krænkelser.  

Og hvad er kriteriet så for at føle sig krænket eller såret? Jamen det afgør den studerende ganske enkelt selv! Sådan udlagde KU’s rektor Henrik Wegener teksten tirsdag morgen på Radio 24syv. Fortjener man i øvrigt at være rektor, hvis ikke man tør tale universitetets plageånder midt imod? Eller endnu værre: Hvis man er enig med dem?

Studenten kan altså selv stille diagnosen, og selv om den burde lyde på ”ekstremt opmærksomhedssøgende”, kommer den i stedet til at lyde på ”offer”.  

At det fremover skal være sværere for krænkeren at snakke sig uden om at have krænket den krænkede, blev bekræftet af Lisbeth Møller, HR-vicedirektør (!) på samme universitet. Uden at få stillet et eneste kritisk spørgsmål proklamerer hun følgende til  "Uniavisen":

”Det er medarbejderens eller den studerendes oplevelse af at have været udsat for krænkende adfærd, der er udgangspunktet – også selv om den, der krænker, ingen intentioner har haft om at krænke.”

Altså skyldig, indtil det modsatte er bevist. Det er en retspraksis, som er levende beskrevet af Alexander Solsjenitsyn i Øhavet Gulag.  

Hvis man vil have et chokerende eksempel på, hvad de aktivistiske mimosers krænkelsestyranni fører til i praksis, kan man lytte til dette forhør. I bedste KGB-stil bliver undervisningsassistent Lindsay Shepherd afhørt af tre professorer på Wilfrid Laurier University i Canada, fordi hun havde vist et klip fra en TV-debat, hvorefter en studerende hævdede at have følt sig psykisk forulempet af nogle udtalelser fra en professor i psykologi. Lindsay Shepherd bryder grædende sammen, men uheldigvis for de tre STASI-professorer optog hun klogt nok hele forhøret på sin telefon.

Men der er andre forsvarsmetoder, man kan anvende imod den snigende censur, som vores universiteter er ved at indføre.

Jeg opfordrer derfor til generel civil ulydighed imod universitetsledelsen og tyrannerne. 

Hvis du læser teatervidenskab, så nægt at have at gøre med Jeppe på Bjerget med henvisning til, at du har en alkoholiker i familien, og at en konfrontation med stykket kan fremkalde skjulte traumer. Men brug selv fantasien, der er uanede muligheder. Kom kværulanterne i forkøbet, og sæt de bløddyr, som foregiver at styre universiteterne, i det ene absurde dilemma efter det andet. Tag dem på ordet, og gør dem til grin, indtil de knækker.

Jeg opfordrer de studerende til at iføre sig de mest groteske kostumer. Igen er det kun dit mod og din fantasi, som sætter grænser.

Det vil måske falde uskønt, smagløst og taktløst ud, men hellere dét end at lade sig tyrannisere af intolerante aktivister fra et hysterisk højtråbende mindretal. De skal sættes på plads og grines ud, mens det endnu kan nås.

Forrige artikel Ny debat: Hvor korrekte skal universiteterne være? Ny debat: Hvor korrekte skal universiteterne være? Næste artikel Disruption kræver massiv indsats fra flere fronter Disruption kræver massiv indsats fra flere fronter
 • Anmeld

  Clara Madsen · Mexicansk veganer med talehandicap

  Af hjertet tak

  Tak, Morten. Bare tak.

  Og til alle de krænkelsesparate: Må jeres røv klø og jeres arme være for korte!

 • Anmeld

  Empatikeren

  Budskabet forstået, meen

  Kære Morten,

  Underligt at den forargelse over, at man ikke må klæde sig til fest som man vil. Jeg synes det er tankevækkende, når du (og dine kolleger) netop har følt jer krænket over bukser, tørklæder osv. Denne civile ulydighed, straffes altså i skrivende stund med bøde.
  Når du vil brøle, så er det en god ide at feje for egen dør først.
  Jeg ser og kalder dig. Et ynkeligt forsøg på at slå et slag for ytringsfriheden. Dette er fordækt spiller som gælder dig og dine, og ikke for andre.

  Føj

 • Anmeld

  Terje Pedersen

  Man har vel ytringsfrihed

  Universitet kan vel ikke udstikke "love" der annullere landets love. Hvis det er tilfældet KU inde på skråplan.
  Ytringsfrihed er en grundlovsbestemt ret. Det kan KU ikke lave om på.
  Der kunne måske være grundlag for en politisag.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Messerschmidt slår ingen slag for ytringsfriheden

  Han slår derimod på trommen for at ingen må fordømmer de højre nationalistiske kræfters muligheder for i al tale og skrift, at kunne såre, fornærme eller krænke andre og især religiøse mindretal. Hvordan skulle det parti ellers føre sine nedrige valgkampe.

 • Anmeld

  Søren Andersen

  politisk korrekthed, korrekt diagnose af M.M.

  Godt brølt, løve.

 • Anmeld

  Mogens Bertelsen · Pensionist

  Korrekt.

  Godt Morten. Det er efterhånden gået helt over gevind med den krænkelse kultur.
  Næste skridt er vel at forbyde Revyer, satire og karrikatur tegninger, og hvad med fastelavn,
  Halloween ???? R.. kedelig fremtid !!!

 • Anmeld

  Max Tranebæk · Flymekaniker

  Tak Morten Messerschmidt for at du beskytte vores gode velfærd og demokrati.

  Humor er et farligt våben som beskytter vores frihed
  Det ved Egohumanister, Venligboer, politisk-korrekte og andet godtfolk


  Kære Egohumanister, Venligboer, politisk-korrekte og andet godtfolk
  Begået ikke en uoprettelig fejl som ødelækker vores gode velfærd og demokrati.

 • Anmeld

  harry hjaltelin

  Fuldstændigt enig med dig Morten

  Lad alle studerende møde op i det tøj de ønsker og ikke kun på Universitetets grund men hvor de ellers færdes.

 • Anmeld

  allan olsen

  Er han Fascist ham Morten

  Uden at tage stilling til emnet må jeg sige at Fremskridtspartiets varemærke, dets evne til at nedgøre anderledes tænkende, med intelligensiaens rendestenssprog, minder uhyggeligt meget derom:
  Ørken religion, vi mangler kun den med at den også opfordrer sine medlemmer at yngle som rotter. "Et lille højtråbende venstreorienteret mindretal er ved at få held til at kopiere et fænomen, der i dag terroriserer de amerikanske og canadiske universiteter. De er på samme tid klynkende men aggressive; sarte men ubehøvlede; hypokondere men hensynsløse; kuvøsebørn men flokdyr". "antiautoritære men magtsyge". At sige at fremskridtspartiet, især på det sidste område, ikke skulle passe til samme beskrivelse, vil være en stor fejltagelse.
  Det kan undre at Morten, med den hjerne han beundres, og frygtes for, altid tager demagogens, og vaneforestillingernes, (Jeg havde nær sagt Nazismens) adfærd i brug i de fleste sammenhænge! Eller ER han fascist. Måden han tænker på, argumenterer på, nedgører på; minder i uhyggelig grad om tiden op til anden verdenskrig. Her benyttede man også de samme argumentationsmetoder til kamp imod det man kaldte det etablerede, ved at klistre ildelydende etiketter på modstandernes mindset. SCARY ! Rigtig Scary!

 • Anmeld

  Mikael

  Tommy Jensen, Vollerup


  to sjæle, samme tanke. Du sparede mig for et indlæg, og alligevel ikke

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · Debattør

  HVOR ER 68'erne?

  Det er godt nok gået tilbage for Universiteterne.

  Heldigvis skjules det ikke at man former de studerende til himmerigs korrekte holdninger, så medlemsskabet af Professor Marlene Vinds Radikale Venstre er en ren formsag.

  Men at Messerschmidt, hadet af alle på Statskundskab og Universiteterne i øvrigt, er den første der råber vagt i gevær, vil nok medføre at alle forsøg på udklædning, i protest mod DF, helt annuleres.

  VI ER VEL KORREKTE OG HUMANE !!!!

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Undrer mig lige så meget som....

  Tommy Jensen, Vollerup, Mikael og også Allan Olsen.
  Tænker også på, om der snart er nyt fra det etablerede EU, hvor MM som bekendt har en ansvarsfuld dansk tillidspost.

 • Anmeld

  Christian X

  Når curling børn konfronteres med verden udenfor...

  Så skal lærere, skoler og alle andre rette ind og tage særlige hensyn. Men der kommer altid en dag, hvor virkeligheden rammer - og så rammer den så hårdt, at de skal diagnosticeres og medicineres.

 • Anmeld

  Jens Ole Mortensen

  Ytringsfrihed

  Ja de burde udføre sig et kostume som forestiller Morten "Sieg Heil" Messersmidt , som slår hælene sammen og heiler i tivoli.Men den politiske korrekthed foreskriver at man ikke må trække Nazi kortet, hvis ingen er blevet gasset. Det skulle da lige være hvis facistoide meningsdannere sammenligner muslimer og "venstreorienterede" med Nazister
  Selvom en politikker klapper hælende sammen , bliver det ikke brugt mod ham politisk selvom han stadig har samme meninger, som da han udtrykte Nazi sympatier.
  Den politiske korrekthed er lige så stor den anden vej.
  Messersmidt, Du har selv bedt om at dette bliver nævnt. Det er simpelthen dobbeltmoral at du klynker over manglende ytringsfrihed, når folk som kalder dig Morten" sieg Heil" Messersmidt risikerer at blive svinet. Og når det i den politiske debat er blevet nogo at nævne at du heilede i Tivoli. Hvad var der mon sket hvis Øzlem Cekic havde viftet med et is flag ved en glad ramadanfest ?

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Hans Preben Pedersen

  Samarbejdet kan ikke blive værre med DF end med R i rød blok.

  Under R-regeringen steg uligheden stærkt, og så absolut ikke med med S og rød bloks billigelse. R har altid været et borgerligt parti, som ikke burde høre til i rød blok. Derfor det er det parti som DI og deres støtter støtter med flest penge pr. mandat givet, da de er garant for blå politik under rød regering.

  Derfor så fantastisk når Mette og S nu nægter at gå i regering med dem , med R´s elitære økonomiske politik for top 1%. Det betyder at for første gang i nyere Danskhed, er der et valg i DK, mellem rød og blå blok uden R indblandelse. ..Som spitting image engang beskrev det i et imminent bidrag til den politiske debat..

  https://www.youtube.com/watch?v=3TFx9u1t1LY

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  DF og R, er jo samme top 1% repræsentant?

  Man naturligvis bedre med en rød regering uden DF..

  Man er valget mellem R og DF, er det vel hip som hap.

  DF påstår at repræsentere folket i -99%..De har aldrig bevist at de gør dette. Tværtimod har de stemt for skattelettelser for top 1% og velfærdsforringelser for -99% uafbrudt under deres borgerlige deltage i en menneskealder.

  Så bliver vel samme som med R?

  R og DF er vel et alen mht. at repræsentere eliten imod det Danske samfund i -99%?

  DF påstår de ikke er. Historien viser andet..Lad os engang få deres hykleri for top 1% af se i en rød blok? Partiet vil skrumpe til ingenting derefter. Derfor ser vi det nok aldrig. de vil ikke vise deres manipulering af DFere offentligt, man ønsker et offer at skyde skylden på. Selvom de er helt og aldeles købt af top 1%, som er R.

 • Anmeld

  Hans Larsen

  Civil ulydighed er godt

  Enig med hr. Messerschmidt, vi har alt for lidt civil ulydighed i Danmark. Han må jo så også bifalde, at man nægter at give hånd ved de af DF ordinerede statsborgerskabsceremonier. Ikke?

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ..at tænke sig....

  Hvordan skal "den civile ulydighed" ydmynte sig, MM ??
  At tænke sig, at man uden at blinke og med store armbevægelser og fyndige, negative brandtalende ytringer om andre mennesker opfordrer til "civil ulydighed" samtidigt med, at man anvender særdeles nedsættende og diskrediterende udtalelser og forbeholder sig retten til ytringsfrihed.... ?? Se DET er dog en mærkværdighed, især, når det handler om en folkevalgt politiker.
  Det minder mig om eleven i 9. klasse, der ikke gider lave sine lektier og derfor højlydt forbeholder sig retten til at kritisere opgavens udformning, læreren og lærerens undervisning,, skolen og også klassekammeraterne, der ikke orker at lytte til ham.
  Tja. Men det "krøllede" i denne sammenhæng er, at opråbet kommer fra en folkevalgt politiker, der har skrevet under på, at han vil overholde Grundlovens bestemmelser. En politiker, der omtaler flygtende mennesker med metaforen "æselkærrerne kommer trillende". En folkevalgt politiker, der oven i købet bestrider en tillidspost i EU, hvor vi vælgere må forvente, at vedkommende SAMARBEJDER RESPEKTFULDT og med ordentlighed også med udenlandske mennesker. En politiker, vi må forvente repræsenterer os med omtanke, flid, anstændighed og dansk ordentlighed..
  Men her har vi at gøre med en folkevalgt, der i et skriftligt indlæg i et medie omtaler andre mennesker som tyranner, kværulanter, magthieraki, bløddyr, intolerante, feje, midaldrende mænd, der skal gøres til grin....
  Hvis det var sådan, man udtrykte sig og opførte sig på UNI i MM's studie tid,....og hvis det stadigvæk er de højstråbende, der fører sig frem på andres bekostning, så må det være på tide, at ledelsen sammen med de studerende og medarbejderne finder frem til gode omgangsformer, så et godt arbejds- og studiemiljø kan sikres.

  ....
  Enhver leder i et firma, en institution, har pligt til at sørge for et godt arbejdsmiljø med en god og ordentlig dialog.. Det er velkendt og respekteret af såvel ledere som medarbejdere.
  Havde jeg en medarbejder, der opførte sig som MM, ville jeg bestemt tage en alvorlig samtale med ham....og overveje han fremtidige ansættelse.


 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Humor er et bedre våben end krudt og kugler

  Humoren er det bedste våben mod undertrykkelse bortset fra krudt og kugler, som vi jo pr. definition fravælger.

  Så Københavns Universitets fremgangsmåde med at forbyde humor som f.eks. påklædning til festlige lejligheder er en farlig vej.

  Vi havde vel grund til at forvente mere frihed og omtanke af det der betegner sig som landets fineste universitet, men nej: Herefter er KU vel reduceret til smålighedens og intolerancens og den misforståede omklamrende omsorgs arnested.

  Ludvig Holberg roterer vel i sin grav.

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Bertel johansen

  Nazi humour har aldrig været samfundsmæssigt brugbart.

  Israel forsøger sig med den nu dagligt under Netanyahu, som Trump?

  Det bliver den ikke sjovere af.Især da de som borgerlige begge helt er humørforladte, som dig selv?

  100 kr. til den første blå der får mig til at grine!.Og et spark i røven til vinderen! ..Dobbelt belønnelse der da!

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  I USA og Canada omfatter alle de ”sårbare” grupper, som der skal tages særlige hensyn til, kvinder, handicappede, sorte, hispanics, transkønnede, homoseksuelle, muslimer, veganere – ja, fortsæt selv listen."

  "Det er ikke bare sjov. Danske borgere er nu på 13. år under politibeskyttelse, fordi tilhængerne af en fjern ørkenreligion mener, at deres profet blev krænket.
  I USA og Canada omfatter alle de ”sårbare” grupper, som der skal tages særlige hensyn til, kvinder, handicappede, sorte, hispanics, transkønnede, homoseksuelle, muslimer, veganere – ja, fortsæt selv listen."


  Ja, i Danmark forsøger vi også at være inklusive over for DFere der har støttet den laisses faire borgerlige indvandringspolitik siden 2001, der har mere , og langt mere end fordoblet antallet af indvandrer end under Nyrup.

  Jeres åbenbare had imod handicappet, veganer, homoseksuelle mv. er dog et problem mht. til at se jer som stuerene, som bloggeren selv påpeger mht. egen mangler?

  Vi har det svært, for vi støtter ikke DF´s frie indvandrings politik.. Foket er ikke idioter. dog har er en større del idioter, som viser de mange der har støttet DF i årtier. pga. af "deres ikke eksisterende stramme indvandringspolitik"..Viden..Læs venligst Danmarks statistik engang imellem DF.-ere..

  Derfor fornuftigt at S har et alternativ nu, og en oprigtig stram indvandringspolitik på dagsorden.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!!

  HVAD ER df UDEN DERES MOBBEKULTUR !!!!!!!

  Det værste er at så mange Danske vælgere tager del i deres racistiske Kultur !!!
  Man mærker det meget tydeligt som borger med benene på jorden !!!!
  Akademikerne og andet " godtfolk " de har gjort sig blinde !!!
  de kan ikke gennemskue hvad der foregår i det civile liv !!! Danmark er på
  katastrofe kurs !!! mod afgrunden !!!! Mobning smitter fra Forældre til børn !!!
  Venligst hp.

 • Anmeld

  Max Tranebæk · Flymekaniker

  Kære Lisbeth Sørensen


  Nu har jeg læst nogle af dine indlæg.

  Jeg læser at du konsekvent kalder dem du er uenig med, for alle mulige skældsord så som nazister mm.
  Det syntes jeg ikke du kan tillade dig
  Og
  Jeg syntes det siger mere om dig selv
  end det siger om dem du ikke er enig med.

  Jeg undrer mig om du også bruger samme sprogbrug, til folk som du møder personligt.

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Trænebæk..

  Max er jo et normalt jødisk fornavn. Er du jøde?

  Jeg har lagt mærke til hvorledes de i mange kommentarer støtter DF og deres pro-genocide støtte til nazistiske israel?

  Det er vel ikke et tilfælde?

  Såvel som deres støtte for demn elitære borgerlighed imod 99% af ægtedanskere?


  Vi må se at få udenlandske fjernet fra den Danske debat. FB-twitter er på vej dertil i den politiske debat. FB er dog jødeejet. Og dermed vil altid tillade muslimbashing. Tvivler på at du er ægtedansker etnisk. Nok en eller anden religiøs ekstremist?

 • Anmeld

  Hanne Mortensen

  aggressiv kvinde

  Har observeret det samme som Max Tranebæk. Du tiltaler debattører, som har en anden mening end dig, med skældsord og bliver personlig. Du stiller Max Tranebæk spørgsmålet: Er du jøde?. Hvad i alverden har det med debatten at gøre? Prøv at modererer dig i debatter eller hold dig væk.

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Hanne. Etnisk Dansker? Måske muslimsk-jødisk gift mv.?


  Det er naturligvis vigtigt at vide om folk der deltager i debatten er etnisk danske, når de kommer med indlæg om Danmark?

  Ellers hvor er vi?

  Er du selv etnisk dansker med alt hvad det betyder? Naturligvis er det vigtigt i Danmarks debatten at vide hvor folk kommer fra?