Rekordmange ansøgninger til Københavns Erhvervsakademi

KORT NYT: Erhvervsrettede videregående uddannelser er yderst populære. Det er konklusionen på KEA – Københavns Erhvervsakademi efter, at ansøgningerne er væltet ind.

KEA har i år modtaget 3178 ansøgninger. Det er en stigning på 23 procent i forhold til ansøgertallet sidste år, og 45 procent siden KEA blev etableret den 1. januar 2009.

”Det er helt fantastisk. Vi havde selvfølgelig håbet på at fortsætte den store fremgang i antallet af ansøgere, men det her er helt overvældende og en stor succes for KEA. Flere end 3000 ansøgere er rigtigt mange for en institution af vores størrelse og yderst tilfredsstillende, men det er altså også nogle virkeligt gode uddannelser, vi tilbyder,” siger Ingo Østerskov, rektor på KEA, i en pressemeddelelse.

Erhvervsakademierne er en ny uddannelseskonstruktion, der etableredes den 1. januar 2009 blandt andet med det formål at forbedre regeringens uddannelsesmål om, at 50 procent af en ungdomsårgang skal tage en videregående uddannelse.

Erhvervsakademierne udbyder primært erhvervsakademiuddannelser (tekniske og merkantile korte videregående uddannelser), og akademierne uddanner overvejende til det private arbejdsmarked. Flere akademier udbyder også erhvervsrettede uddannelser på bachelorniveau.

Der findes ni erhvervsakademier i Danmark.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00