Rektorerne og de studerende afviser "pølsesnak"

KRITIK: Flere studerende betyder ikke nødvendigvis lavere fagligt niveau. Sådan siger rektorerne og de studerende efter Politiken med baggrund i en ny måling mandag revsede de studerendes faglighed. Universitetet er ved at blive en pølsefabrik, lyder skudsmålet.
Tyson W. Lyall

Vi skal stadig lave gourmetmad, selvom der forventes produktivitet, som om det var en pølsefabrik.

Leif Søndergaard
Formand, Universitetslærerlandsklubben

Jeg tror ikke, at vi unge er meget dummere, end man var for 20-30 år siden. Det er jo noget, man har måtte høre på i uendelig mange år. Jeg tror endda, Sokrates for næsten 3.000 år siden sagde noget lignende.

Magnus Pedersen
Formand, Danske Studerendes Fællesråd

Jeg er uenig i, at vi ikke interesserer os for uddannelsernes kvalitet, og at vi opfatter de studerende som nogle, der bare skal igennem møllen. Universiteterne uddanner flere, end vi tidligere har gjort, men at kalde det pølsefabrikker, det er noget af en tilsvining.

Jens Oddershede
Formand, Rektorkollegiet Danske Universiteter
Ikke nødvendigvis elitær, men stadigvæk ingen pølsefabrik. Sådan lyder forsvaret fra rektorerne og de studerende, efter Dagbladet Politiken i en leder mandag beskriver, hvordan landets universiteter er ved at udvikle sig til såkaldte "pølsefabrikker".

Politikens kritik kommer i kølvandet på en undersøgelse blandt næsten 2.000 universitetsundervisere, som avisen præsenterede i weekenden.

Men skal man tro de studerende og universiteterne selv, er kritikken et udtryk for en gammeldags tænkning. Universiteter er måske nok ikke længere kun til for eliten, men "pølsesnakken" bider man ikke på.

Universitetslærernes formand er delvis enig i Politikens kritik, men vil ikke pege fingre ad de studerende.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00