Splittede reaktioner på ny model

REAKTIONER: DJØF og Københavns Universitet angriber den nye model for at begrænse optaget på en række videregående uddannelser. DI og Dansk Erhverv anerkender regeringens model for at være modig.

Prorektor på Københavns Universitet Lykke Friis er en af de kritiske røster, der har meldt sig efter regeringen i dag præsenterede sin model til at begrænse optaget på de videregående uddannelser. <br>
Prorektor på Københavns Universitet Lykke Friis er en af de kritiske røster, der har meldt sig efter regeringen i dag præsenterede sin model til at begrænse optaget på de videregående uddannelser.
Julie Hornstrup ØstergaardMads Bang

I øvrigt er det tankevækkende, at universiteterne for blot få år siden stod ret på den daværende forskningsministers kontor og blev pålagt at øge optaget kraftigt. Det har de så gjort, men nu er den politiske dagsorden vendt. Det ville være konstruktivt med en uddannelsespolitik, der forpligtede sig på et noget længere tidsperspektiv, end det vi er vidne til her.

Lisa Herold Ferbing
Formand, Djøf

Reaktionerne på den nye dimensioneringsmodel spænder fra ros til at hård kritik. Altinget har samlet en række af organisationernes reaktioner.

Københavns Universitet

På Københavns Universitet mener man, at regeringens dimensioneringsmodel er et udtryk for, at det menneskelige aspekt tilsidesættes til fordel for økonomien.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00