Universiteter ser ikke behov for lovgivning mod woke-aktivister og cancel culture

De såkaldte Chicago-principper, der slår fast, at universiteter ikke skal forbyde ytringer og undervisning i kontroversielle emner, bare fordi de kan krænke studerende, behøver ikke at blive skrevet ind i den danske lovgivning, lød det tirsdag fra de danske universiteter. Arbejdet med principperne er i gang, og problemet er ikke-eksisterende i Danmark, mener de.

Det er især Henrik Dahl (LA) og Morten Messerschmidt (DF), der har drevet debatten om, hvorvidt åndsfriheden og den frie tanke er i fare på danske universiteter på grund af politisk korrekthed og aktivisme.<br>
Det er især Henrik Dahl (LA) og Morten Messerschmidt (DF), der har drevet debatten om, hvorvidt åndsfriheden og den frie tanke er i fare på danske universiteter på grund af politisk korrekthed og aktivisme.
Chris Lehmann

Er den frie ånd og tanke på danske universiteter truet af politiske korrekte strømninger og cancel culture?

Er den så truet, at Folketingets politikere er nødt til at skride ind og med lovgivningens syvtommersøm slå fast, at forskning og uddannelse i verdensklasse kun kan finde sted, hvis alle ideer og tanker kan diskuteres og kritiseres?

Det var hovedtemaet til en høring om de såkaldte Chicagoprincipper, som Liberal Alliance tidligere har foreslået at få skrevet ind i den danske universitetslov.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00