Universiteter vil eje bygninger

NYHED: Universitets- og Bygningsstyrelsen vil undersøge, om universiteterne kan overtage ejerskabet til egne bygninger. Beslutning kan være på plads inden sommer.
De danske universiteter vil gerne have mulighed for at hæve egenkapitalen i form af ejerskab til egne bygninger. Her portalen ved RUC.
De danske universiteter vil gerne have mulighed for at hæve egenkapitalen i form af ejerskab til egne bygninger. Her portalen ved RUC.Foto: RUC
Uffe Laursen

Det vil give os en større egenkapital, et større økonomisk råderum og dermed større frihed til at agere.

Jens Oddershede
Rektor-formand, Danske Universiteter
De danske universiteter er vilde efter at komme til at eje deres egne bygninger og dermed få muligheden for at sætte sig i gæld. Derfor er et regelsaneringsudvalg under Universitets- og Bygningsstyrelsen (UBST) ved at undersøge, om og hvordan det kan lade sig gøre.

Universiteternes ønske er vokset ud af et stigende ekspensionsbehov, både bygningsmæssigt og forsknings- og uddannelsesmæssigt. Et behov, som bedst honoreres, hvis universiteterne får en egenkapital i form af egne passive aktiver, som kan belånes.

"Det vil give os en større egenkapital, et større økonomisk og dermed større frihed til at agere," siger Jens Oddershede, rektor på SDU og formand for rektorkollegiet samlet under Danske Universiteter.  

Hvad skal I bruge det råderum til?

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00