V og K tror ikke på innovationsfond

INNOVATION: Morten Østergaard (R) får ros for at komme sine kritikere i møde med sit nye udspil til en innovationsfond. Men Venstre og Konservative tror ikke på den nye model.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) beskyldes for politisk enegang.
"I regeringens udspil stod der, at vi ville blive indkaldt til drøftelser, men nu kommer ministeren med et færdigt udspil. Det er jeg ikke tilfreds med," siger Vivi Kier.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) beskyldes for politisk enegang. "I regeringens udspil stod der, at vi ville blive indkaldt til drøftelser, men nu kommer ministeren med et færdigt udspil. Det er jeg ikke tilfreds med," siger Vivi Kier. Foto: Kim Vadskær/fivu.dk
Mads Bang

I regeringens udspil stod der, at vi ville blive indkaldt til drøftelser, men nu kommer ministeren med et færdigt udspil. Det er jeg ikke tilfreds med.

Vivi Kier (K)
Forskningsordfører
Fakta

DI's anbefalinger til opgaver i innovationsfondens sekretariat

· Overordnet strategiarbejde som ”Forsk2020” og ”INNO+”

· Igangsætte ansøgningsrunder og formulere konkrete ”calls”

· Ansøgningsbehandling

· Bevillingsudstedelse og formulering af projektplaner

· Projektopfølgning og bevillingsadministration

 

Kilde: DI
Uddannelsesminister Morten Østergaard får ros for at lytte til sine kritikere i det nye udspil til fusion af to forskningsråd og Højteknologifonden i Danmarks Innovationsfond.

Alligevel venter der ministeren svære forhandlinger, da især Venstre har været stejl i kritikken af ministerens udspil.

Venstre og Konservative er kritiske over for regeringens udspil. Forskningsordfører Esben Lunde Larsen mener, at der er et grundlæggende problem i den nye innovationsfond.

"Grundlæggende set tvivler jeg på, at man får et løft af den højteknologiske innovation og den strategiske forskning ved at slå tre ting sammen og lave en ny bestyrelse, give det et nyt navn og lave et nyt sekretariat," siger Esben Lunde Larsen, forskningsordfører for Venstre.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00