Det ved vi om arbejdet med analyserne af Forsvaret og forhandlingerne om første delaftale

Forsvaret skal selv lave de første seks af de i alt 33 analyser, som politikerne har bestilt forud for forhandlingerne om de delaftaler, der skal konkretisere sidste års forsvarsforlig. Politikerne ved dog ikke præcist hvad, Forsvaret kommer til at se på i sit analysearbejde. Samtidig spejder de langt efter forhandlinger om første delaftale.

Foto: Kim Vibe Michelsen/Forsvaret
Andreas Krog

De første seks af de 33 analyser, som politikerne ønsker udarbejdet om indretningen af fremtidens danske forsvar, skal laves af Forsvaret selv. Det erfarer Altinget.

Oprindeligt var det tanken, at omkring en håndfuld eksterne konsulentfirmaer skulle have lavet analyserne, da partierne bag sidste års forsvarsforlig ønskede friske øjne på de militærfaglige indstillinger, som Forsvaret er kommet med forud for forhandlingerne om de delaftaler, som skal konkretisere forliget fra juni sidste år.

I regeringstoppen savnede man desuden koblingen mellem konklusionerne i den såkaldte Zilmer-Johns rapport om fremtidens sikkerhedspolitiske udfordringer og Forsvarets indkøbsønsker.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00