Mette Frederiksen: Veteraner giver mig dårlig samvittighed

UDSENDT: Der skal gøres endnu mere for de danske veteraner, som har været udsendt til krigs- og konfliktzoner, mener Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, lægger ikke skjul på, at hun bliver ramt af én bestemt følelse, når hun møder hjemvendte veteraner, som hun og hendes kolleger på Christiansborg har sendt ud til krigs- og konfliktzoner verden over.

"Når jeg mødes vores veteraner, får jeg dårlig samvittighed, for vi har ikke gjort nok for dem. Vi er blevet bedre til at passe på dem, men vi skal gøre mere," fastslår Mette Frederiksen i bogen "Mette Frederiksen – et politisk portræt", som er skrevet af journalist Thomas Larsen og netop er udkommet.

Aktuelt slås adskillige veteraner med at få posttraumatisk stress (PTSD) anerkendt som arbejdsskade. Mette Frederiksen går dog ikke detaljer med, om det blandt andet er denne problematik, en beskæftigelsesminister i en regering med hende for bordenden skulle tage fat i.

Login