Debat

Rosenkilde: Advisory board samler alle aktører – også erhvervslivet

REPLIK: Cecilia Lonning-Skovgaard (V) frygter, at erhvervslivet bliver kørt over i den nye plan for restaurations- og nattelivet. Men faktisk er erhvervslivet i en bred forstand inviteret med, skriver Franciska Rosenkilde (ALT).

København er en storby, og her hører et natteliv sig naturligvis til, men skal det nødvendigvis være et natteliv, som vi kendte det før corona, spørger Franciska Rosenkilde (ALT).
København er en storby, og her hører et natteliv sig naturligvis til, men skal det nødvendigvis være et natteliv, som vi kendte det før corona, spørger Franciska Rosenkilde (ALT).Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Franciska Rosenkilde (ALT)
Kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune

I det nye advisory board for nattelivet i København er en lang række nattelivsaktører samlet. Hele idéen med advisory boardet er netop at favne bredt, samle alle aktører og få alle til at tage ejerskab.

Så selvfølgelig sidder erhvervslivet også med ved bordet, som Venstres integrations- og beskæftigelsesborgmester opfordrer til i Altinget 15. december.

Rent faktisk er erhvervslivet i en bredere forstand end barejere og restauratører inviteret med i advisory boardet. Ud over naturligvis restaurationsbranchen, som Cecilia Lonning-Skovgaard efterlyser, har boardet også repræsentanter fra livescenen og promoterbranchen. For kulturlivet er også erhverv og en væsentlig del af nattelivet.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Forskellige interesser, men fælles mål
Alle stemmer skal høres, så vi kan få de bedste anbefalinger til fremtidens natteliv.

Derfor er det også planen, at de forskellige medlemmer af advisory board, inden vi mødes næste gang, skal række ud til andre grupper inden for deres område som for eksempel restaurationsbranchen. Det handler om at nå bredt ud, få inddraget mange og få hørt flest muligt.

Advisory boardet består af mange forskellige aktører, som naturligvis har forskellige interesser, men som er fælles om at ville et bedre natteliv i København.

Franciska Rosenkilde (ALT)
Kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune

De forskellige aktører sidder ikke i hver deres skyttegrav, som man måske får indtrykket af efter at have læst Lonning-Skovgaards indlæg.

Advisory boardet består af mange forskellige aktører, som naturligvis har forskellige interesser, men som er fælles om at ville et bedre natteliv i København.

Venstres borgmester deler i sit indlæg nogle ideer til Københavns Kommunes reviderede restaurations- og nattelivsplan, som skal vedtages i Borgerrepræsentationen næste år.

Tak for det, selvom man fristes til at sige, at Lonning-Skovgaard ikke bringer noget nyt til bordet, som ikke var kendt i forvejen.

Et mere kulturbåret natteliv
København er en storby, men ikke alene om at have udfordringer med nattelivet. Derfor ser vi i advisory boardet imod udlandet for at få internationale perspektiver på løsninger i nattelivet.

På sidste møde i advisory boardet holdt repræsentanter fra organisationen Vibelab, som er en sammenslutning af nattelivsaktører med base i Berlin og Amsterdam, et meget tankevækkende og inspirerende oplæg.

Hvorfor ikke lade os inspirere af andre storbyers gode løsninger i stedet for at opfinde alt selv? Lad os tage ved lære og skabe et natteliv, der fungerer for både gæster og beboere.

Læs også

Ikke kun på erhvervets præmisser
De færreste kan være i tvivl om, at Venstres borgmester ønsker at være erhvervslivets stemme på rådhuset.

Men hvad med kulturlivet. Er det ikke også et erhverv i borgmesterens øjne? Og hvad med beboernes livskvalitet og nattesøvn? Og hvad med de unge mennesker, der oplever diskrimination eller vold i nattelivet? 

Som kultur- og fritidsborgmester er jeg optaget af, at vi får skabt et mere bæredygtigt natteliv, som ikke kun er på erhvervslivets præmisser. Et natteliv, som er mere kulturbåret end drukbåret, og som også tager hensyn til beboerne.

København er en storby, og her hører et natteliv sig naturligvis til, men skal det nødvendigvis være et natteliv, som vi kendte det før corona?

Lad os turde sætte baren højere og åbne nattelivet på en klog måde, der kommer både erhvervsliv, kulturliv, beboere og byen til gavn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

Franciska Rosenkilde

MF, politisk leder (ALT)
cand.scient.geo. (Københavns Uni. 2015), BA i Sundhed og Ernæring (Metropol Suhrs, 2010)

0:000:00