Debat

Direktør: Proaktiv medlemsrekruttering kan forebygge fremtidens sygdomsbyrde

Idrætsforeninger har en enestående mulighed for at fremme både fysisk og mental sundhed i vores samfund gennem mere effektiv medlemsrekruttering. For ved at inkludere dem, der ellers ville forblive inaktive, tager vi et vigtigt skridt i retning af at adressere fremtidens sygdomsbyrde, skriver Morten Boiden Nørsten, direktør for Motivu.dk.

Vores idrætsforeninger er et uvurderligt aktiv i bestræbelserne på at fremme en sund livsstil og mental velvære. Men der er behov for en mere målrettet indsats for at få flere mennesker involveret, især dem der ikke aktivt opsøger disse fællesskaber, skriver Morten Boiden Nørsten.
Vores idrætsforeninger er et uvurderligt aktiv i bestræbelserne på at fremme en sund livsstil og mental velvære. Men der er behov for en mere målrettet indsats for at få flere mennesker involveret, især dem der ikke aktivt opsøger disse fællesskaber, skriver Morten Boiden Nørsten.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Jeg vil gerne rette fokus mod en kritisk udfordring: Mange idrætsforeninger i Danmark har hverken kompetencerne eller ressourcerne til at rekruttere medlemmer proaktivt.

Dette efterlader en stor del af befolkningen - dem, der ikke aktivt opsøger idrætsforeningerne – uden invitation til et aktivt fællesskab, som vi ved er afgørende for både fysisk og mental sundhed.

Læs også

Invester i medlemsrekruttering, invester i folkesundhed

Idrætsforeninger har en enestående mulighed for at fremme både fysisk og mental sundhed i vores samfund. Alligevel er der en betydelig udfordring i at udvide rækken af medlemmer, især blandt dem, der ikke selv opsøger disse fællesskaber.

Derfor bør vi ikke blot øge støtten til idrætsforeningerne generelt, men specifikt kanalisere investeringer til øremærkede programmer for medlemsrekruttering. Dette vil ikke kun gavne folkesundheden, men også styrke idrætsforeningernes økonomi.

At være en del af et idrætsfællesskab er ikke blot en måde at dyrke motion på; det er også en måde at skabe sociale netværk og fremme mental sundhed.

Temadebat

Hvordan forebygger dansk idræt fremtidens sygdomsbyrde?

"Vi skal have større ambitioner for den strukturelle forebyggelse."

Sådan står der i Robusthedskommissionens anbefalinger, som direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, for nylig overrakte til Sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Derfor spørger Altinget Sundhed og Altinget Idræt nu, hvordan vi forebygger fysisk inaktivitet og usunde kostvaner mest effektivt. 

Om Altingets temadebatter:

Altingets temadebatter sætter spot på et aktuelt, politisk nicheemne.

Alle indlæg er udelukkende udtryk for skribenternes egen holdning.

Vil du deltage i debatten? Så er du mere end velkommen til at skrive til debatredaktør Ida Thagesen på [email protected].

 

Ved at inkludere dem, der ellers ville forblive inaktive, tager vi et vigtigt skridt i retning af at adressere fremtidens sygdomsbyrde, fra hjerte-kar-sygdomme til psykiske helbredsmæssige udfordringer.

Når vi tænker på folkesundhed, bør vi tænke langsigtet

Den primære indtægtskilde for mange idrætsforeninger er medlemskontingenter. Ved at investere i medlemsrekruttering, som en målrettet indsats, kan foreningerne ikke alene øge deres medlemstal men også deres indtægter.

Dette skaber en positiv spiral, hvor øget medlemstal og indtægter kan finansiere yderligere rekrutteringsinitiativer.

Øremærkede statslige midler til medlemsrekruttering kunne forandre spillets regler for idrætsforeningerne.

Ved at forstå de økonomiske fordele ved hvert nyt medlem – i lighed med kommercielle fitnesskæder – kan de allokere ressourcer mere effektivt. Dette vil ikke kun øge antallet af medlemmer, men også forstærke deres bidrag til folkesundheden

Morten Boiden Nørsten
Direktør og medstifter, Motivu.dk

En sådan økonomisk støtte vil ikke kun øge antallet af aktive medlemmer, men også aflaste de frivillige ildsjæle, der ofte står for disse opgaver i deres fritid.

Inddragelsen af professionelle aktører i denne proces kan være en game-changer. Fagfolk inden for markedsføring, kommunikation og digitalisering har de nødvendige værktøjer og erfaringer til at nå ud til potentielle medlemmer på en effektiv og målrettet måde.

Vi kan ikke forvente at denne ekspertise er til rådighed blandt de frivillige i idrætsforeningerne.

Ved at samarbejde med professionelle aktører kan idrætsforeningerne drage fordel af en mere systematisk og effektiv tilgang til medlemsrekruttering, uden at det går ud over deres primære mission: at tilbyde gode og sundhedsfremmende aktiviteter.

Samtidig kan denne professionelle assistance aflaste de frivillige, der typisk driver foreningerne, og lade dem fokusere på, hvad de gør bedst - skabe et positivt og indbydende miljø for alle medlemmer.

En lektie fra de kommercielle

Store fitnesskæder investerer massivt i at skaffe nye kunder, fordi de ved, det betaler sig. Dette koncept kan idrætsforeningerne lære af. Selvom idrætsforeningernes primære mål ikke er profit, kunne de drage fordel af en mere talbaseret tilgang til rekruttering.

Foreningerne har ofte et begrænset budget til at nå ud til potentielle medlemmer, som blot venter på en invitation. Ved at forstå de økonomiske fordele ved hvert nyt medlem – i lighed med kommercielle fitnesskæder – kan de allokere ressourcer mere effektivt. Dette vil ikke kun øge antallet af medlemmer, men også forstærke deres bidrag til folkesundheden.

Investering i strategisk medlemsrekruttering kan derfor være en win-win: godt for foreningen og godt for samfundet.

For at denne udvikling kan lykkes, skal staten træde ind som en proaktiv partner. Ved at dedikere økonomisk støtte specifikt til medlemsrekruttering, sikrer vi, at idrætsforeningerne har de ressourcer, de behøver for at imødekomme denne udfordring.

Ved at styrke de foreninger, der har viljen, men ikke midlerne, til at udvide deres rækkevidde og effekt.

Vores idrætsforeninger er et uvurderligt aktiv i bestræbelserne på at fremme en sund livsstil og mental velvære. Men der er behov for en mere målrettet indsats for at få flere mennesker involveret, især dem der ikke aktivt opsøger disse fællesskaber.

Ved at investere i medlemsrekruttering, ikke blot i idrætsforeninger generelt, tager vi et skridt i retning af en sundere og mere inkluderende fremtid for alle.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00