8. april 202110:15 - 12:15
Samråd: Ny udbyttemodel

Folketingets Skatteudvalg har kaldt skatteminister Morten Bødskov (S) i åbent samråd om ny udbyttemodel.

Samrådsspørgsmål T:

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor Folketinget fik vildledende og misvisende oplysninger om ministerens udbyttemodel.

Samrådsspørgsmålet er stillet af Mona Juul (K).

Samrådsspørgsmål U:

Ministeren bedes redegøre for, om den nye udbyttemodel sikrer, at den type af svindel, der blev afsløret i forbindelse med udbyttesagen, ikke vil være mulig, som ministeren lovede i foråret.

Samrådsspørgsmålet er stillet af Mona Juul (K).

Samrådsspørgsmål V:

Ministeren bedes forklare, hvorfor der er givet urigtige oplysninger i svar til Folketingets Skatteudvalg på spørgsmål vedrørende den foreslåede, og pt. i tænkeboks-placerede, nye udbyttemodel. Der henvises til den kritik, som eksperter fremfører i artiklen ”Skatteeksperter: Ny udbyttemodel vil ikke forhindre svindel” bragt på DR’s hjemmeside 8. marts 2021 og svar på SAU alm. del – spørgsmål 461 (folketingsåret 2019-20).

Samrådsspørgsmålet er stillet af Rune Lund (EL).

Samrådsspørgsmål W:

Ministeren bedes redegøre for sin holdning til den indholdsmæssige kritik af den foreslåede, og pt. tænkeboks-placerede, nye model for nettoindeholdelse af udbytteskat, fremført af eksperter i artiklen ”Skatte-eksperter: Ny udbyttemodel vil ikke forhindre svindel” bragt på DR’s hjemmeside 8. marts 2021, herunder kritikken af at selv om Skatteforvaltningen i den foreslåede model registrerer dem, der ansøger om refusion, så vil Skatteforvaltningen fortsat ikke kunne slå op og se, om ansøgerne rent faktisk er aktionærer og dermed kan have ret til refusion og den fremførte kritik om, at så længe det ikke er et krav, at man på forhånd skal være registreret som aktionær, vil den nye udbyttemodel ikke sikre mod svindel med refusion af udbytteskat.

Samrådsspørgsmålet er stillet af Rune Lund (EL).

Samrådsspørgsmål X:

Ministeren bedes redegøre for sit syn på, at regeringen i Norge har besluttet, at fremsætte et lovforslag, hvormed norske selskaber fremover skal registrere, hvem deres udenlandske aktionærer er, og at den norske regeringen i den sammenhæng tager udgangspunkt i de muligheder, der ligger i Aktionærrettighedsdirektivet (SRD II). Der henvises til artiklen ”Skatte-eksperter: Ny udbyttemodel vil ikke forhindre svindel” bragt på DR’s hjemmeside 8. marts 2021, hvor det beskrives, at den norske regerings forslag er baseret på et EU-direktiv, der siden efteråret 2020 har givet selskaber i hele EU ret til at få indberettet, hvem deres aktionærer rundt omkring i verden er, og at regeringen i Norge har besluttet at gå skridtet videre, end direktivet kræver, og pålægge selskaberne at benytte deres nye ret til at få leveret oplysninger fra bankerne om, hvem selskabernes aktionærer er.

Samrådsspørgsmålet er stillet af Rune Lund (EL).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mona Juul

Politisk leder, Konservative, MF (K)
civiløkonom (Syddansk Uni. 1993)

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

Rune Lund

Fhv. MF (EL)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00