Kandidattesten KOMMUNALVALG 2021

Sophie Hæstorp Andersen

for Socialdemokratiet
Kommune: Københavns Kommune
Beskæftigelse: Leder
  • Icon / Social / Facebook
    Del
  • Icon / Social / Twitter
    Del
  • Icon / Social / LinkedIn
    Del
Tag Kandidattesten for Københavns Kommune og sammenlign med kandidatens svar

48 år

Kandidat-/masteruddannelse

Facebook Twitter Instagram

VALGRESULTAT

Sophie Hæstorp Andersen fik landets syvendehøjeste stemmetal

Socialdemokratiets spidskandidat i Københavns Kommune Sophie Hæstorp Andersen blev med 11.039 personlige stemmer kommunalvalgets syvendestørste stemmesluger. Sophie Hæstorp Andersen blev dermed valgt som et af Socialdemokratiets ti mandater i København.


Ved seks af kommunens 53 afstemningssteder, var Sophie Hæstorp Andersen den største stemmesluger. Ved yderligere 41 af kommunens i alt 53 valgsteder fik hun Socialdemokratiets største personlige stemmetal.


Knap hver tredje af partiets personlige stemmer
Socialdemokratiet fik 17,2 % af stemmerne i København, 10,4 procentpoint mindre end ved 2017-valget og 11,2 procentpoint mindre end på landsplan. To tredjedele af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 30 opstillede kandidater, heraf gik 32 % til Sophie Hæstorp Andersen.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Jeg er københavner, og det har jeg været i mere end halvdelen af mit liv. Jeg lever og ånder for den by, vi sammen har skabt igennem generationer. Det er vores København. En by, hvor vi kan hoppe i havnen, cykle rundt med vores børn og bo side om side på tværs af forskelligheder. Jeg vil gerne bidrage til at gøre byen stærkere i den ånd.

Politiske mærkesager

Flere boliger, der er til at betale

Der skal også fremover være plads til f.eks. sygeplejersken og den studerende i vores by. Nogle vil ikke bygge. Jeg vil, fordi jeg vil sætte en retning, hvor vi udvikler byen socialt retfærdigt. Vi foreslår, at der bygges små boliger og studieboliger for særligt enlige og studerende. At der bygges flere almene familieboliger. Og at når vi bygger nyt, skal 33% være alment. Og dét skal bygges først.

Vi skal gå forrest i klimakampen

Vi har allerede et mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Men vi skal videre. Vi foreslår, at benzin- og dieselbiler skal være ude af byen i 2030. Derfor skal vi have flere lade- og lynladestandere i alle bydele. Et klimabudget, der giver klima samme tyngde som økonomi, når vi udvikler politik. Og bedre forhold for os, der cykler, går og tager offentlig transport.

Lige muligheder i den københavnske folkeskole

Vi skal sikre, at skolerne fungerer – uanset bydel og det enkelte barns behov. Derfor foreslår vi, at der skal være to voksne i de små klasser, så vores børn får en god start på skolelivet. Børn, der viser tegn på ordblindhed, skal hjælpes tidligere og bedre. Og København skal i højere grad tages i brug som klasselokale ved hjælp af museer, teatre, virksomheder og flere skolehaver.

Hvad er din vision for din kommune?

Jeg arbejder for en by, der er mere fælles, mere lige og mere grøn. En by, hvor man kan bo - også som pædagog og sygeplejerske. Hvor vi indretter hver bydel, så vi bor blandet og med gode rammer for stærke fællesskaber og folkeskoler. Og hvor vi er fortrop i den globale klimakamp. Vi har et særligt ansvar i København, hvor vi kan sætte retning både nationalt og internationalt.

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Jeg stiller op som overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet i København, så jeg peger på mig selv.

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Økonomi

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Sophie Hæstorp Andersen

Poul Nyrup Rasmussen. Jeg arbejdede selv for ham som studentermedarbejder på Christiansborg, mens han var statsminister. Det nød jeg - for jeg har altid set op til hans evne til at møde alle i øjenhøjde og gøre politiske visioner til virkelighed - ordentligt, sagligt og med klare visioner.

Hvem er din favorit musikartist/band

Sophie Hæstorp Andersen

Jeg elsker musik. Men hvis jeg helt selv kan jeg vælge, lytter jeg til Warren G, Kwamie Liv eller Sting.

Hvad er din favoritfilm

Sophie Hæstorp Andersen

Jeg kan lide de fleste Tarrantino-film. Jeg kan især lide Reservoir Dogs, Pulp Fiction og Once Upon a Time in Hollywood. Jeg får også lyst til at nævne Kraftidioten af Stellan Skarsgård her.

Hvem er din favoritforfatter

Sophie Hæstorp Andersen

Maren Uthaug! Jeg er også meget glad for Douglas Coupland.

Hvad er dit favorit TV-program

Sophie Hæstorp Andersen

Som rigtig mange andre følger jeg også tæt med i Gift ved første blik. Men hvis det mere er serier, kan jeg godt lide de danske krimiserier som f.eks. Broen og Kastanjemanden, som jeg lige har binge watchet. Sex Education og Ted Lasso kan jeg også nævne her.

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Sophie Hæstorp Andersen

Nice White Parents af Serial er rigtig god. Om morgenen hører jeg typisk P4 København. Og så er jeg glad for Curlingklubben på P3.

Hvad er din favoritsport

Sophie Hæstorp Andersen

Følger med stor begejstring med i fodbold, cykling og e-sport som CS:GO. Når jeg selv skal dyrke motion, er det pilates.

Hvad er din favorit rejsedestination

Sophie Hæstorp Andersen

Storbyferier! F.eks. Hamborg og Paris.

Kandidatens svar

1
Parkeringslicenser til beboere i Københavns Kommune skal være dyrere
2
Det skal være sværere for restauranter, barer og diskoteker at få alkoholbevillinger, der gælder efter midnat
3
København skal etablere Lynetteholmen - en ny bydel på en kunstig ø
Ja, Lynetteholmen skal etableres. Med klimaforandringer og forhøjede vandstande skal København sikres mod stormfloder og oversvømmelse, ligesom vi skal bygge nye og bæredygtige boliger. Lige nu er der kun vedtaget en anlægslov, som betyder, at Lynetteholmen er vedtaget. Udformningen af bydelen udestår stadig - og det skal besluttes og udvikles i dialog med københavnerne.
Sophie Hæstorp Andersen
4
Københavns Kommune skal gøre mere for at tiltrække udenlandske turister
København har været allerhårdest ramt, når det kommer til tabte jobs indenfor hoteller, restauranter og kultur under coronakrisen. Derfor skal vi nu satse på en mere grøn og sikker turisme, der genskaber de tabte jobs og investerer i vores kulturliv, som f.eks. koncerter, teatre og museer. Det er samtidig altafgørende, at det hele tiden balanceres med et hensyn til københavnernes hverdag i byen.
Sophie Hæstorp Andersen
5
Det er en god idé med faste bilfrie dage i centrum
Det er i det hele taget en god idé at lave flere forsøg med f.eks. nulemmissionszoner, hvor der kun må køre cykler, elbiler og varekørsel med fossilfrie køretøjer.
Sophie Hæstorp Andersen
6
Der bliver bygget for mange højhuse i Københavns Kommune
7
Det skal være muligt at få tilskud til at passe sine børn hjemme som alternativ til daginstitution
8
Der skal investeres mere i kulturlivet i kommunen end i dag
Flere skal have adgang til vores idrætsforeninger og musik- og teaterskoler. Og færre skal stå på ventelister, som det er situationen i dag. Samtidig skal vi sikre, at københavnske kunstnere stadig kan finde lokaler, der er til at betale, og hvor de kan øve og udøve deres kunst. Generelt skal vi i København evne at give bedre adgang til vores museer, teatre og musikliv.
Sophie Hæstorp Andersen
9
Kommunen skal benytte sig af mere frivilligt arbejde på plejehjem
Frivillige kan bidrage med både sociale aktiviteter, netværk og venskaber. Men det skal alene være et supplement til den gode pleje og omsorg, der leveres af fagligt uddannede medarbejdere.
Sophie Hæstorp Andersen
10
Kommuneskatten i Københavns Kommune skal sænkes
11
Kommunen skal investere mere i eliteidræt og opdyrkning af talenter
12
Københavns Kommune skal modtage flere flygtninge end i dag
Vi har i dag et system mellem kommunerne i hovedstaden, der sikrer at flygtninge bliver fordelt til kommunerne, så man kan skaffe betalelige boliger og sikre beskæftigelse.
Sophie Hæstorp Andersen
13
Ældre skal kunne tilkøbe ekstra service på de kommunale plejehjem
14
Investering i kollektiv trafik haster mere end udbygning af vejnettet
Vi skal den stigende trængsel til livs, og derfor er det vigtigt med fortsatte investeringer i vores kollektive trafik. Det gælder både metro, busser og S-tog, ligesom vi skal sikre bedre forhold for cyklister og gående.
Sophie Hæstorp Andersen
15
Offentlige kantiner skal indføre mindst to kødfrie dage om ugen
Vi skal sætte ind, hvor vi kan, hvis vi skal i mål med at udlede færre klimaskadelige gasser. Vores offentlige kantiner skal gå forrest her. Ældreplejen er en anden sag - her handler det først og fremmest om at sikre, at vores ældre ikke bliver undervægtige, og at de lever et godt liv.
Sophie Hæstorp Andersen
16
Det er muligt at spare penge i den offentlige sektor, uden at det går ud over velfærden
17
Flere opgaver i den offentlige sektor skal løses af private virksomheder
Den offentlige sektor er kernen i vores velfærdssamfund. Offentlig-private samarbejder åbner mulighed for innovation og nye idéer, og det potentiale skal vi bruge - altid med øje for den enkelte. Men det er hovedsageligt det offentliges ansvar at løfte den opgave.
Sophie Hæstorp Andersen
18
Offentlige institutioner tager for mange hensyn til religiøse minoriteter
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion