Astrid Krag: Finansieringstilskud må vi klare ved økonomiforhandlinger

INTERVIEW: Det har været politik først og faglighed efterfølgende i regeringens arbejde med udligningsreformen. Og så holder minister fast på, at spørgsmål om omfordeling og den økonomiske ramme skal håndteres hver for sig.

Social- og inderigsminister Astrid Krag (S) indleder fredag forhandlinger om en reform af den kommunale udligningsordning.
Social- og inderigsminister Astrid Krag (S) indleder fredag forhandlinger om en reform af den kommunale udligningsordning.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vi har haft nogle klare politiske visioner for, hvad vi vil med det her, og så har vi udviklet den her model sammen med fagfolk.

Regeringens udspil til en omlægning af den kommunale udligningsordning er mere omsiggribende, end mange havde forventet.

Og det skyldes ifølge social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), at en reform både skal imødekomme regeringens ambitioner og løse de mange udfordringer, der er i det eksisterende udligningssystem.

”Vi har et udligningssystem, som gennem de seneste år er blevet mere og mere skævt. Samtidig har vi et Danmark, hvor vi har set en skæv udvikling. Det er blevet stadigt sværere at drive kommune i yderområderne og landområderne.”

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00