30 kommuner har hævet skatten med over to milliarder kroner siden 2020

Siden udligningsreformen er kommuneskatten steget i knap hver tredje kommune, viser Altingets kortlægning. Trods markante stigninger, betaler borgerne i en række af kommunerne dog fortsat en lavere skat end i resten af landet.

Tårnby Kommune har hævet skatten med et helt procentpoint i budgettet for 2024, men borgerne i kommunen betaler fortsat en af landets laveste kommuneskatter.<br>
Tårnby Kommune har hævet skatten med et helt procentpoint i budgettet for 2024, men borgerne i kommunen betaler fortsat en af landets laveste kommuneskatter.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mens regeringen varmer op til nationale skattelettelser, så er udviklingen de seneste år gået den modsatte vej i en stor del af landets kommuner.

Siden et politisk flertal vedtog en reform af den kommunale udligningsordning i 2020, er den samlede kommunale opkrævning af personskatter steget med omkring halvanden milliard kroner.

Den udvikling dækker over, at 30 kommuner har hævet den kommunale udskrivningsprocent, mens 20 kommuner har sat den ned.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024