Ekspert efterlyser eftersyn af kommunernes udligningsordning med fokus på seks kritiske punkter

Flere elementer i den kommunale udligningsordning er forældede, mens sagligheden halter i andre af systemets lidt nyere dele. Det vurderer udligningsekspert Niels Jørgen Mau Pedersen, der opfordrer Indenrigsministeriet til at lave et serviceeftersyn.

Niels Jørgen Mau Pedersen har som projektchef ved Vive de seneste år betragtet udviklingen af det udligningssystem, han selv har været med til at bygge op som chef i Indenrigsministeriet, på afstand. Han har en række kritikpunkter og forslag til forbedringer.<br>
Niels Jørgen Mau Pedersen har som projektchef ved Vive de seneste år betragtet udviklingen af det udligningssystem, han selv har været med til at bygge op som chef i Indenrigsministeriet, på afstand. Han har en række kritikpunkter og forslag til forbedringer.
Foto: Vive
Kim Rosenkilde

Der er noget om snakken, når borgmestre og andre repræsentanter for enkeltkommuner kritiserer den kommunale udligningsordning for at operere med forældede kriterier, lappeløsninger og tvivlsom saglighed.

Det er vurdering fra Niels Jørgen Mau Pedersen, der er projektchef ved Vive og tidligere har arbejdet i årtier med udligningssystemet som først kontorchef og siden afdelingschef i Indenrigsministeriet.

Han har haft anledning til at kigge lidt nærmere på den kritik af udligningsordningen, som fire jyske borgmestre onsdag præsenterer ved en åben høring på Christiansborg.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024