Frederiksbergs borgmester opfordrer kollegaer til at sænke skatten: Der er kommuner, som bare fylder i kassen

For andet år i træk hæver Frederiksberg Kommune skatten markant med udsigt til at udløse en straf til alle landes kommuner. Der er ingen vej uden om, lyder det fra borgmester, som insisterer på, at andre kommuner har råd til at sænke skatten og begrænse skaden.

Frederiksberg Kommunes borgmester, Michael Vindfeldt (S), står for andet år i træk i spidsen for et budget med skattestigninger for et trecifret millionbeløb. Han mener, at andre kommuner har råd til at sænke skatten, så statens straf ikke rammer så hårdt.<br>
Frederiksberg Kommunes borgmester, Michael Vindfeldt (S), står for andet år i træk i spidsen for et budget med skattestigninger for et trecifret millionbeløb. Han mener, at andre kommuner har råd til at sænke skatten, så statens straf ikke rammer så hårdt.
Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Uventede store tab på udligning, stigende udgifter på socialområdet og et statsligt sanktionsregime.

Det er de tre hovedforklaringer fra Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) på, hvorfor kommunen for andet år i træk står til at skrue markant op for skattesatsen.

Med budgetaftalen for 2024 står skatten til at stige med 1,1 procentpoint oven i den stigning på 0,67 procentpoint, som indgik i budgetaftalen for 2023.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00