Tænketank i ny analyse: Langt fra uoverskueligt at finansiere stigende socialudgifter

Det er ikke mangel på penge, men et spørgsmål om politisk vilje, om kommunerne skal kompenseres for de stigende udgifter på socialområdet. Det vurderer tænketanken Kraka i ny analyse.

Tænketanken Kraka peger i en ny analyse på, at hvis udgifterne til indsatser målrettet socialt udsatte og borgere med handicap fik lov at vokse i samme takt som de offentlige udgifter mere generelt, så vil udfodringen med stigende udgifter på området fremstå væsentligt mindre.<br>
Tænketanken Kraka peger i en ny analyse på, at hvis udgifterne til indsatser målrettet socialt udsatte og borgere med handicap fik lov at vokse i samme takt som de offentlige udgifter mere generelt, så vil udfodringen med stigende udgifter på området fremstå væsentligt mindre.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Et mindre milliardbeløb vil være nok til at kompensere kommunerne frem til 2030 for, at udgifterne til socialt udsatte og borgere med handicap stiger i et højere tempo end de offentlige udgifter mere generelt.

Det vurderer tænketanken Kraka i en ny analyse.

Fortsætter udgifterne på socialområdet med at stige i samme takt som i de forudgående ti år, vil det frem mod 2030 koste to milliarder kroner mere, end hvis udgifterne følger den gennemsnitlige stigning i de samlede offentlige budgetter.

0:000:00