Liv vil gøre sig selv arbejdsløs

ORDFØRERRUNDEN: Hvis man tror, at Radikale ligger inde med punktopdelt drejebog for en tillidsreform, så tager man fejl. Partiets nyvalgte kommunalordfører, Liv Holm Andersen, vil i stedet vente på input fra kommunerne, inden hun begynder at plukke regler med pincetter.
"Man fylder regler på med en skovl, og så begynder man at tage få af dem væk med en pincet. Der ville det være hensigtsmæssigt, hvis denne regering kunne fremprovokere, at der i hvert fald bliver brugt tre pincetter," siger Radikales nyvalgte kommunalordfører Liv Holm Andersen om den bebudede tillidsreform.
"Man fylder regler på med en skovl, og så begynder man at tage få af dem væk med en pincet. Der ville det være hensigtsmæssigt, hvis denne regering kunne fremprovokere, at der i hvert fald bliver brugt tre pincetter," siger Radikales nyvalgte kommunalordfører Liv Holm Andersen om den bebudede tillidsreform.Foto: Privat

Det er ikke os, der skal sørge for, at et gammelt menneske på Vendsyssel bliver taget af toilettet på det rigtige tidspunkt. Der bliver vi nødt til at have tillid til kommunalpolitikerne, visitatorerne, hjemmehjælperne og plejehjemslederne i Vendsyssel. Ellers kører det helt af sporet med regler og kontrol, som vi spilder både penge og energi på.

Liv Holm Andersen
Kommunalordfører, Radikale
Fakta

Liv Holm Andersens blå bog

- Kommunal-, psykiatri-, integrations- og boligordfører, samt ordfører for udsatte børn og unge for Radikale.

- Valgt til Folketinget for Radikale i 2011. Hun fik 2.424 personlige stemmer - 51 flere stemmer end partifællen, kulturminister Uffe Elbæk, der fik 2.373.

- Tidligere ordfører for integration for Radikales ungdomsorganisation Radikal Ungdom, som hun har været medlem af siden 2007.

- Har været praktikant på den danske ambassade i Grækenland og kommunikationsansvarlig i Radikal Ungdom. Har desuden været voksenven i Red Barnet Ungdom.

- Er bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og indskrevet på kandidatuddannelsen i statskundskab samme sted.

- 24 år

Hvordan reformerer man sig til tillid?

Man slår ørerne ud.

Sådan lyder i hvert fald svaret fra Radikales nye kommunalordfører, Liv Holm Andersen, på spørgsmålet om, hvad partiet egentlig mener, når de siger, at de vil gennemføre en tillidsreform i kommunerne.

0:000:00