Nye penge på vej til velfærd i kommunerne

ØKONOMI: Der er nye penge på vej til mere velfærd i kommunerne, annoncerer Socialdemokraterne. Store dele af finanslovsudspillets reserve på fem mia. kr. skal gå til kommunal service i 2013. Venstre kalder pengene for "regeringens dårlige samvittighed".
En del af en reserve på fem mia. kr. skal på bordet til regeringens økonomiforhandlinger med kommunerne. Det er første gang, siden nulvæksten blev indført, at kommunerne har udsigt til nye penge.
En del af en reserve på fem mia. kr. skal på bordet til regeringens økonomiforhandlinger med kommunerne. Det er første gang, siden nulvæksten blev indført, at kommunerne har udsigt til nye penge.Foto: Hasse Ferrold

Nu skal finansloven lige først vedtages, men reserven er afsat i finansloven, så med forbehold for det, så skulle der være fem mia. kr. til at forbedre servicen.

Simon Kollerup
Kommunalordfører, Socialdemokraterne

Midt i finanslovsforhandlingerne lyder det nu fra regeringspartierne, at der er flere penge på vej til den kommunale velfærd og service.

Pengene stammer fra den såkaldte reserve i regeringens finanslovsudspil, som rummer fem mia. kr., der skal fordeles til næste år for at blive brugt i 2013.

"De fem mia. kr. skal bruges på serviceudgifter, og jeg ser gerne, at de bliver anvendt til at forbedre servicen i kommunerne," siger Socialdemokraternes kommunalordfører, Simon Kollerup, til Altinget | Kommunal. Han supplerer:

0:000:00