Peder Hvelplund
 svarer 
Magnus Heunicke

Peder Hvelplund (EL) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om en beskrivelse af beslutningsreglerne i de nye fora

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 191, Spørgsmål 10
Lovforslaget indeholder ikke en beskrivelse af beslutningsreglerne i de nye fora (sundhedsklynger, sundhedssamarbejdsudvalg og fagligt-strategisk forum). Vil der blive tale om konsensusbeslutninger (inkl. vetoret), simple flertalsbeslutninger eller kvalificerede flertalsbeslutninger? Vil f.eks. en flertalsbeslutning i sundhedssamarbejdsudvalget have bindende virkning for en kommune fra mindretallet i samarbejdsudvalget? Ministeren bedes give en uddybende beskrivelse af beslutningsreglerne i de nye fora.

Svar fra onsdag den 25. maj 2022
”Lovforslaget indeholder ikke en beskrivelse af beslutningsreglerne i de nye fora (sundhedsklynger, sundhedssamarbejdsudvalg og fagligt-strategisk forum). Vil der blive tale om konsensusbeslutninger (inkl. vetoret), simple flertalsbeslutninger eller kvalificerede flertalsbeslutninger? Vil f.eks. en flertalsbeslutning i sundhedssamarbejdsudvalget have bindende virkning for en kommune fra mindretallet i samarbejdsudvalget? Ministeren bedes give en uddybende beskrivelse af beslutningsreglerne i de nye fora.

” Svar:

Der vil i forlængelse af lovforslaget blive udstedt en bekendtgørelse, hvor der fastsættes nærmere regler om sundhedsklyngerne herunder beslutningskompetence.

Sundhedsministeriet vil gå i dialog med KL og Danske Regioner herom.

Bekendtgørelsen sendes i ekstern høring forud for udstedelsen ligesom Folketingets Sundhedsudvalg orienteres.
0:000:00