Peder Hvelplund
 svarer 
Magnus Heunicke

Peder Hvelplund (EL) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om 80 mio. kr. er tilstrækkeligt til at finansiere de beskrevne opgaver for sundhedsklyngerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 191, Spørgsmål 11
Ifølge lovforslaget skal sundhedsklyngerne løfte det fælles populationsansvar og udvikle, planlægge og iværksætte indsatser målrettet lokale behov og omstilling til det primære sundhedsvæsen, så der kan skabes mere geografisk og social lighed i sundhed. Det oplyses, at sundhedsklyngernes arbejde understøttes med 80 mio. kr. i 2022. Mener ministeren, at dette beløb er tilstrækkeligt til at finansiere de beskrevne opgaver for sundhedsklyngerne?

Svar fra onsdag den 25. maj 2022
”Ifølge lovforslaget skal sundhedsklyngerne løfte det fælles populationsansvar og udvikle, planlægge og iværksætte indsatser målrettet lokale behov og omstilling til det primære sundhedsvæsen, så der kan skabes mere geografisk og social lighed i sundhed. Det oplyses, at sundhedsklyngernes arbejde understøttes med 80 mio. kr. i 2022. Mener ministeren, at dette beløb er tilstrækkeligt til at finansiere de beskrevne opgaver for sundhedsklyngerne?” Svar:

Der er i 2022 via aftalen om sundhedsklynger afsat 80 mio. kr. fra centralt hold til opstart af samarbejdet i sundhedsklyngerne. Disse opstartsmidlerne har til formål at understøtte udvikling af konkrete indsatser i region og kommuner.

Det er aftalt mellem regeringen, KL og Danske Regioner, at denne opgave løftes for 80 mio. kr. i 2022, jf. Aftale om sammenhæng og nærhed (sundhedsklynger) af 11. juni 2021.
0:000:00