Charlotte Broman Mølbæk
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Charlotte Broman Mølbæk (SF) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om at redegøre for, hvordan koblingen er mellem vejledningen i den kommunale ungeindsats og arbejdet med elevens overvejelser om uddannelse og de faglige krav i meddelelsesbogen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 174, Spørgsmål 3
Ministeren bedes redegøre for, hvordan koblingen er mellem vejledningen i den kommunale ungeindsats og arbejdet med elevens overvejelser om uddannelse og de faglige krav i meddelelsesbogen. Af lovforslagets § 13 b, stk. 3 fremgår det, at: ”På 7., 8. og 9. klassetrin skal meddelelsesbogen … indeholde oplysninger om elevernes overvejelser om uddannelse og de faglige krav til uddannelsen. Meddelelsesbogen skal tillige indeholde oplysninger om eventuelle særlige målrettede skole- og vejledningsindsatser…”. Med overvejelserne om uddannelsesvalg fra 7. klasse kan det potentielt være en relativt stor opgave for skolen og UU-vejlederne.

Svar fra onsdag den 1. juni 2022
Forslaget om indførelse af en meddelelsesbog som erstatning for elevplanen medfører ingen ændring af de gældende bestemmelser om vejledning. Kommunalbestyrelsen skal som hidtil i regi af den kommunale ungeindsats (KUI) give vejledning til elever i folkeskolens 7.-9. klasse og til elever i 10. klasse, ligesom KUI desuden er forpligtet til at give vejledning til unge under 25 år, som hverken er i fuldtidsbeskæftigelse eller i gang med eller har fuldført en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, efter at de har forladt grundskolen, 10. klasse eller FGU.

Forslaget om meddelelsesbogen indebærer, at både elever i 7., 8. og 9. klasse skal have en dialog skole og hjem imellem om elevens tanker om uddannelsesvalg. KUI-vejlederne pålægges imidlertid ikke nye opgaver.
0:000:00