Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om det er hensigtsmæssigt at lukke ned for et konkurrencepræget marked

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 174, Spørgsmål 7
Hvorfor mener ministeren, at det er hensigtsmæssigt at lukke ned for et konkurrencepræget marked og den innovation, der har blomstret i den private sektor på området for it-redskaber målrettet udvikling i kvaliteten på dagtilbuds- og skoleområdet?

Svar fra fredag den 3. juni 2022
Der fremgår bl.a. følgende af aftalen om et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem:

”Aftalepartierne er enige om, at der skal udvikles et forbedret nationalt sprogvurderingsredskab. Det skal sikre en systematisk og ensartet vurdering af elever overalt i landet, samtidig med at data kan anvendes til at følge udviklingen lokalt og nationalt. Det vil over tid kunne skabe viden om sammenhængen mellem sproglige udfordringer og faglig udvikling senere hen. Det nationale redskab skal gøres obligatorisk for skoler at anvende til sprogvurderingerne i børnehaveklassen.” Det har således været aftalepartiernes hensigt, at der skal udvikles et forbedret nationalt sprogvurderingsredskab for elever i grundskolen, bl.a. for at sikre systematisk og ensartet data fra eleverne. Det vil sikre, at alle folkeskoler anvender samme ensartede it-redskab, og at Børne- og Undervisningsministeriet såvel som kommunerne får en autoritativ datakilde og dermed data af højere kvalitet, frem for at data indsamles fra flere forskellige kilder. Styrelsen for It og Læring, som er ansvarlig for at udvikle det nye nationale sprogvurderingsredskab, forventer, jf. svar på spørgsmål 8, at det vil være muligt at dele sprogvurderingsdata, så private it-leverandører, som har indgået databehandleraftaler med kommunerne, kan dele data til og fra det centrale it-redskab om sprogvurderinger.
0:000:00