Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, hvordan det sikres , at det bliver muligt at integrere data fra de forskellige nationale værktøjer med de øvrige løsninger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 174, Spørgsmål 8
Ministeren bedes redegøre for, hvordan det sikres , at det bliver muligt at integrere data fra de forskellige nationale værktøjer med de øvrige løsninger, som kommunerne måtte have? Dertil sikre at løsningerne i det hele taget kan tale sammen med hinanden, så det sikres, at de ansvarlige får behandlet data korrekt og uden at bruge uforholdsmæssigt meget tid på det?

Svar fra fredag den 3. juni 2022
Med lovforslaget indføres bl.a. it-redskaber til sprogvurdering og læsescreening i folkeskolen, som begge skal udvikles af Styrelsen for It og Læring.

I august 2021 idriftsatte Børne- og Undervisningsministeriet et nyt frivilligt sprogvurderingsværktøj (Sprogvurdering.dk) til dagtilbud og grundskoler som erstatning for Socialstyrelsens teknisk forældede værktøj. Et kommende nationalt sprogvurderingsværktøj vil blive udviklet med afsæt i det netop idriftsatte sprogvurderingsværktøj.

Det forventes, at det med det kommende nationale sprogvurderingsværktøj vil være muligt at dele sprogvurderingsdata, så private it-leverandører, som har indgået databehandleraftaler med kommunerne, kan dele data til og fra det centrale it-redskab til sprogvurderinger gennemført i skole. Det samme gælder det kommende it-redskab til læsescreening.

Med hensyn til it-løsningerne til de kommende nationale færdighedstest vil der i lighed med i dag (de nuværende nationale test) være adgang til data på skole- og kommuneniveau på www.uddannelsesstatistik.dk, men ikke på individniveau.
0:000:00