Om  
Janne Louise Andersen
Rasmus Prehn

Magasinredaktør bliver kreativ leder for engagement i Danida

Tidligere digital redaktør på Magasinet 360 grader skal stå for den kreative ledelse af nyt Danida-projekt med Rasmus Prehn (S) i spidsen. 

Natasha Jahanshahi

Efter tre og et halvt år som digital redaktør på Magasinet 360 grader har Janne Louise Andersen sendt sit sidste magasin i trykken.

Hun er nemlig blevet ansat som kreativ leder i Danida i en ny enhed på kontoret for humanitære indsatser, civilsamfund og engagement. Det skriver hun på Facebook

”For mig er denne opgave hjerteblod. Om det var gennem hip-hop i Palæstina, som freelance journalist ude i verden, eller som redaktør for DAPP og Magasinet 360 – det handler for mig om at engagere folk i verdens udvikling og give ordlyd til de mennesker, der virkelig gør en forskel for deres samfund,” skriver hun.

Folkelig forankring i udviklingsarbejdet
Minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) har tidligere i et interview på Altinget slået fast, at specielt folkelig forankring i udviklingsarbejde er en af hans helt store mål som det, han kalder solidaritetsminister. En mission, som nu skal hjælpes på vej af Janne Louise Andersen.

Danida-projektet, som Janne Louise Andersen bliver kreativ leder på, har til formål at styrke danskernes engagement for en mere fair og bæredygtig verden, og det har netop udviklingsminister Rasmus Prehn som ophavsmand.

Teamet består derudover af projektleder Rikke Lind Andersson, som er tidligere sektionsleder for kampagne og innovation i Røde Kors.

Danida hører under Udenrigsministeriet og arbejder for at planlægge og gennemføre det danske udviklingssamarbejde.

Udenrigsministeriet er desuden ikke helt nyt i Janne Louise Andersens arbejdsliv. Magasinet 360 grader, som Janne Louise Andersen har været digital redaktør på, udgives nemlig af Udenrigsministeriet.

Janne Louise Andersen har en bachelor i antropologi fra Københavns Universitet og færdiggjorde i 2012 en master i journalistik fra Hofstra University i New York.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Janne Louise Andersen

Programleder for unge og medier, Danida/Udenrigsministeriet, administrator for Græsrodsfonden
bachelor i antropologi (Københavns Uni. 2007), master i journalistik (Hofstra Uni. 2012)

Rasmus Prehn

MF (S), fhv. minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og for udvikling
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2002)

0:000:00