Dansk EU-formandskab skal være grøn platform

RIO+20: Det danske EU-formandskab skal være en platform for Danmark til at tage et grønt initiativ i Europa, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt (S), der kræver ambitiøse mål frem mod sommerens FN-topmøde i Rio de Janeiro (RIO+20).
Hjalte T. H. Kragesteen

RIO+20 skal ende ud med ambitiøse mål, og Danmark skal spille en markant rolle, lyder det fra Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Udmeldingen kom på tirsdagens pressemøde i Statsministeriet, hvor hun sammen med Ban Ki-Moon drøftede bæredygtig udvikling.

Her gjorde den nye statsminister det klart, at Danmark skal udnytte EU-formandskabet til at sikre ambitiøse mål ved det kommende topmøde.

"Jeg mener, at den nye regering kan gøre det bedre, fordi vi har mere ambitiøse mål, som måske er de mest ambitiøse i Europa. Det er en god platform, så Danmark kan tage initiativet i Europa," sagde Helle Thorning-Schmidt, som kaldte FN-topmødet for "den næste store opgave".

Jeg mener, at den nye regering kan gøre det bedre, fordi vi har mere ambitiøse mål, som måske er de mest ambitiøse i Europa. Det er en god platform, så Danmark kan tage initiativet i Europa.

Helle Thorning-Schmidt
Statsminister, (S)

Hun lagde desuden vægt på, at grøn vækst vil være en topprioritet, når Danmark overtager formandskabet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00