DN savner større ambitioner, mens landbruget er tilfredse: Her er reaktionerne på den nye pesticidaftale

Den nye pesticidaftale skaber ”stabile og fornuftige rammer”, mener Landbrug & Fødevarer. Danmarks Naturfredningsforening finder den omvendt ikke ”ambitiøs nok”. Få overblik over reaktionerne fra aktørerne her.

Torsdag blev et bredt flertal i Folketinget enige om en ny aftale, der har til formål at reducere pesticidbelastningen fra landbruget. 
Torsdag blev et bredt flertal i Folketinget enige om en ny aftale, der har til formål at reducere pesticidbelastningen fra landbruget. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Et bredt flertal i Folketinget nåede torsdag til enighed om en ny aftale om landbrugets pesticider, og den får generelt god opbakning fra de relevante aktører.

Landbruget sætter pris på den brede aftale, mens Danmarks Naturfredningsforening (DN) er glade for, at ambitionsniveauet er højere end i tidligere aftaler på området. 

Begge interessenter har dog også kritiske indvendinger til den endelige aftaletekst, og den blandede modtagelse går da også igen hos mange af aktørerne på området. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024