Wermelin: Centralt rødt krav til ny pesticid-aftale er urealistisk

Støttepartiernes krav om 40 procent reduktion af pesticidbelastningen vil betyde udtagning af en halv million hektar landbrugsjord, lyder det fra miljøministeren. SF og EL ærgrer sig, men glæder sig over, at den nye pesticidaftale trods alt er et skridt i den rigtige retning.

Selvom der var god stemning ved torsdagens pressemøde, er der ikke lige stor begejstring for den nye pesticidaftale hos alle partier.
Selvom der var god stemning ved torsdagens pressemøde, er der ikke lige stor begejstring for den nye pesticidaftale hos alle partier. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Med den nye pesticidaftale lykkedes det ikke støttepartierne at få fastsat et mål om 40 procent reduktion i pesticidbelastningen i Danmark.

I stedet landede et bredt flertal inklusive støttepartier torsdag en aftale om en ny pesticidstrategi for 2022-2026, der fastsætter et mål på 27 procent frem mod 2025. Miljøminister Lea Wermelin (S) afviser kravet om 40 procent, som ifølge ministeren er urealistisk med de virkemidler og økonomiske ramme, som der er til rådighed i dag.