Eks-MF: For dyrt og besværligt at lægge om

NYHED: Den tidligere K-miljøordfører og landmand Christian Wedell-Neergaard ser alt for store praktiske og økonomiske problemer til at lægge om til økologi.
Christian Wedell-Neergaard vil ikke lægge om til økologi. Det er både for dyrt og besværligt - især for store gårde, mener han.
Christian Wedell-Neergaard vil ikke lægge om til økologi. Det er både for dyrt og besværligt - især for store gårde, mener han.Foto: www.ft.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Økologisk jordbrug er en mere usikker måde at dyrke afgrøder på, fordi du ikke kan beskytte planterne med pesticider. Økologisk jordbrug kræver meget mere overvågning og arbejde i marken, og det bliver derfor sværere jo flere og større marker, du har.

Christian Wedell-Neergaard
Landmand og tidl. MF for De Konservative

Tidligere miljø- og finansordfører for De Konservative Christian Wedell-Neergaard har ingen planer om at omlægge til økologi hverken blandt de 680 søer i stalden eller på de 600 hektar agerjord.

Både økonomien og de praktiske udfordringer ved økologien afholder ham fra at omlægge til økologi. Udfordringer som efter hans mening vokser i takt med bedriftens størrelse.

"Økologisk jordbrug er en mere usikker måde at dyrke afgrøder på, fordi du ikke kan beskytte planterne med pesticider. Økologisk jordbrug kræver meget mere overvågning og arbejde i marken, og det bliver derfor sværere jo flere og større marker, du har," siger Chrstian Wedell-Neergard.

0:000:00