Eyvind og Ellemanns stoledans

BAGGRUND: Gang på gang er Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, og Venstres miljøminister, Karen Ellemann, på kollisionskurs. I valgkampen er de opstillet i samme kreds, og det er langt fra sikkert, at der er en folketingsstol til dem begge to.
Eyvind Vesselbo (V) og Karen Ellemann (V) kan komme til at kæmpe om den samme stol i Folketinget.
Eyvind Vesselbo (V) og Karen Ellemann (V) kan komme til at kæmpe om den samme stol i Folketinget. Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk
Anders Jerking
Den enes død, den andens brød.

Det gamle ordsprog er måske nøglen til at forstå, hvorfor Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, og Venstres miljøminister, Karen Ellemann, igen og igen er helt uenige om partiets miljøpolitik.

Begge politikere er nemlig opstillet i den samme kreds, Københavns Omegns Storkreds, hvor også forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) stiller op. Holder meningsmålingerne stik, så kæmper de tre Venstre-profiler om 2-3 mandater, og dermed er der grundlag for en massiv rivalisering mellem Ellemann og Vesselbo, hvor en af dem kan risikere at miste sin stol i Folketinget.

Flere iagttagere peger på, at netop denne rivalisering er årsagen til de mange modsatrettede meldinger, der kommer fra ministeren og ordføreren.

0:000:00