Mød lobbyisterne i Bruxelles: ”Det er et grundvilkår for al god interessevaretagelse, at sejrene aldrig tilfalder os”

Tobias Gräs har siden 2012 varetaget danske landmænd og andelsselskabers interesser i Bruxelles som chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer. At kunne tænke i det muliges kunst er afgørende i en så stor arena som den europæiske, fremhæver han. Interviewet er en del af en serie om lobbyarbejde i EU-hovedstaden.

Tobias Gräs deltager på vegne af Landbrug & Fødevarer blandt andet i møder mellem COP-formandskabet og de ni observatørgrupper på de årlige COP-møder. Her taler han på vegne af Farmers Constituency. 
Tobias Gräs deltager på vegne af Landbrug & Fødevarer blandt andet i møder mellem COP-formandskabet og de ni observatørgrupper på de årlige COP-møder. Her taler han på vegne af Farmers Constituency. Foto: Landbrug & Fødevarer
Andreas Arp

Hvad er dine arbejdsopgaver?

"Min væsentligste opgave er at rapportere, hvad der kommer fra EU, hjem til vores kollegaer på Axelborg, der så kan give os en tilbagemelding om, hvad vi skal stå på. På den måde er vi også med til at bringe EU-debatten hjem til Danmark, få den vendt i mulden og bestyrelseslokalet, inden den kommer tilbage igen, så vi kan give input til de europæiske institutioner.”

Mød lobbyisterne

Serie

I EU-hovedkvarteret Bruxelles er der anslået fire gange så mange lobbyister, som der er ansatte og folkevalgte i Europa-Parlamentet.

Lobbyorganisationerne har stor indflydelse på den politik, som påvirker det danske samfund, erhvervsliv og miljø.

Men hvem er de, og hvordan arbejder de?

Op til europaparlamentsvalget 9. juni spørger vi hver uge en interessant lobbyist, hvad han eller hun har på programmet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00